Четвер, 2026-07-30, 6:01 AM

Зробимо освіту лідером!

Перша незалежна всеукраїнська педрада

· RSS ·
[Останні повідомлення]·[Учасники]·[Правила педради]·[Пошук]

[ | [Реєстрація] [Вхід] <
Коментують читачі блогу інформатизації освіти

Гарячі повідомлення

Секретні безкоштовні матеріали
(тільки для групи FM)

Блог інформатизації освіти
(останні повідомлення з передового фронту)

• Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форуму: pedrada  

Не вважаю, що обізнаність батьків позитивно вплине на дитину
pedrada Дата: Середа, 2009-03-11, 7:47 AM | Повідомлення # 1
Admin
Група: Администраторы
Статус: Offline
Сьогодні отримала такого листа:
> Ви знаєте, для мене новина про таке використання інтернету не є
> надзвичайною новиною. Я не вважаю, що обізнаність батьків в плані
> відвідання дитиною школи, а тим більше порівняння її успішності з
> іншими однокласниками позитивно вплине на розвиток самої дитини.
> Нічого, крім додаткового контролю та пресингу це не принесе.

Вважаю за потрібне обговорити на форумі це питання.
Що думаєте, шановні педагоги?

Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже?
А якщо скажемо - не всім подобається.
Все не може подобатися всім.

Олена Єльникова

pedrada Дата: Середа, 2009-03-11, 7:51 AM | Повідомлення # 2
Admin
Це повідомлення було викликане появою у ефірі сюжету про черкаську школу № 13, що використовує Інтернет-технології для ведення обліку успішності і відвідування учнів.
Посилання для тих, хто не встиг подивитися:
http://net.elnik.kiev.ua/market/200712tv/

[img]http://lib.elnik.kiev.ua/forum/index.php?action=dlattach;topic=60.0;attach=36;image[/img]

Олена Єльникова

pedrada Дата: Середа, 2009-03-11, 7:52 AM | Повідомлення # 3
Admin
Вважаю, що батьки, є єдині відповідальні за розвиток дитини, тому вони
не тільки мають право, о зобов'язані знати про діяльність своєї дитини.

А навчання у школі є основним обов'язком дитини, чи не так?
Як привчити дитину бути відповідальним?

Це становиться найбвільш актуальним, коли навіть найвідповідальніші батьки змушені більшість свого часу займатися
зароблянням на життя тієї ж самої дитини.

Чому не допомогти батькам у вихованні, збільшивши можливий час його контакту із школою і педагогами, автоматизувавши те, що у світі давно автоматизоване?
Тим більше, що батьки - перші, хто цього хочуть.

Нічого не бачу поганого, що батьки частіше знатимуть про результати діяльності дитини.
Хіба не те саме ми робимо, коли пишемо оцінки і зауваження у щоденнику?
А чому не полегшити працю вчителя та гарантовано не відправити батьку звіт про діяльність дитини?

А недобросовісні батьки, звісно, існують. На це є педрада.
Надсилання звітів не є обов'язковим для всіх та педагоги можуть не дозволити батьку підписку на цей звіт - це раз.
Ті батьки, що не цікавляться - самі не підписуються на цей звіт - і отримувати не будуть.
Доступу через Інтернет також недобросовісним батькам можна не давати. А ті, хто не цікавляться дитиною - скоріш і брати його не будуть.
Так що нічого поганого не бачу у тому, крім допомоги і батькам і педагогам.

А порівняння з іншими - річ не погана. От тільки треба порівнювати без називання імен.
Чому б не дати батькові разом з повним звітом про успішність свого чада, середню оцінку з предмету по класу? По паралелі?
Це допоможе батькові зорієнтуватися у справжньому стані речей

Олена Єльникова

Повідомлення відредаговано pedrada - Середа, 2009-03-11, 7:55 AM

stef Дата: Середа, 2009-03-11, 8:10 AM | Повідомлення # 4
Давно тут
Група: Проверенные
Це педагог задавав питання?
Як це обізнаність батьків негативно вплине на розвиток дитини?
Ви думаєте, що батьки будуть карати дитину за те, що вона ХОДИТЬ до школи?

А коли дитина прогулює - хіба ми не самі шукаємо батьків, щоб повідомити їх про це?

Чи я щось не зрозуміла?

Стефанія Б, директор прикарпатської школи
випускниця п.Олени 2007 року

Повідомлення відредаговано stef - Середа, 2009-03-11, 8:11 AM

iryna Дата: Середа, 2009-03-11, 8:12 AM | Повідомлення # 5
Завітав
Група: Пользователи
Це з моєї репліки почалась дискусія. Я не викладач в тому розумінні, як ви звикли, просто мені не байдуже.

Я вважаю, що якщо дитина прогулює, це проблема в першу чергу школи, а не батьків. Дитині в школі не цікаво, вона не задовільняє свою жагу до знань (звичайно, якщо вона є і школа ще не висмоктала її).

Chemist Дата: Середа, 2009-03-11, 8:19 AM | Повідомлення # 6
Завітав
Пані Олено - респект, як завжди!

Сам довго думав: чому у розвинутих країнах найсильнішим покаранням є виключення зі школи або позбавляння праваходити до школи на певний час.
А у нас це можливо?
Аж ніяк! Це для дітей не є покаранням! Це є подарунком!

Це ж як треба з ніг на голову поставити всю систему, щоб воно так відрізнялося! Аж на 180 градусів!

А от що списування - крадіжка - це точне визначення!

Я вразився з Вашого запису у щоденнику, особливо, коли прочитав, хто Ваші студенти!

Це дійсно - ми всі самі такі, то на те, щоб не виховувати збочинне мислення в учнів поки немає шансів.

Рекомендую прочитати всім! http://olena.at.ua/blog/2008-01-29-19
Напишу там коментар.

Ольга Дата: Середа, 2009-03-11, 8:27 AM | Повідомлення # 7
Завітав
Всем здравствуйте,я соскучилась по общению на форуме! Хочу уточнить, может мы о разных вещах говорим, я понимаю.что войдя в журнал .родитель увидит только свои оценки и сравнивать с другими детьми не сможет,а если он видит средний балл своего ребенка так что ж тут страшного и пусть видит к чему надо стремиться. Если он (родитель) дурак, он и так даст оторваться ребенку,а если умненький ( Боже какая редкость!) скажет спасибо, что увидел оценку не в табеле,а сейчас.

Я в ноябре получаю письмо из института,что моего мальчика завтра выгонят за плохую учебу,конечно, на следующий день была в институте.все выяснили,оказалось тренинг для родителей,а если б была у них эта система с журналами, я б кожен день видела что получил, что прогулял.

Я за журналы! С уважением Ольга. Крым

wowk Дата: Середа, 2009-03-11, 8:32 AM | Повідомлення # 8
Трохи затримався
Мені здається, що дуже великою помилкою є те, що батьки "зняли" всю відповідальність за навчання і виховання своєї ж дитини і "спихнули" на школу чи вулицю.
Відповідальні батьки завжди знайдуть вільну хвилину і поцікавляться про стан справ дитини, а яким шляхом (телефон, інтернет, відвідування школи) - різниці немає.
А до автоматизованої системи обліку школи ще потрібно пройти довгий час, а насамперед замінити телефонні комунікації країни (для швидкого і доступного інтернету).

pedrada Дата: Середа, 2009-03-11, 8:35 AM | Повідомлення # 9
Admin
Quote (wowk)
А до автоматизованої системи обліку школи ще потрібно пройти довгий час, а насамперед замінити телефонні комунікації країни (для швидкого і доступного інтернету).

Ще 10 років тому комп'ютер в освіті сприймали переважно як красиву недоступну іграшку.
Вже за 5 років все змінилося. І ті, хто не сприйняв комп'ютер всерйоз - сильно відстали у розвитку.

Інтернет ще 5 років тому переважна більшість людей не бачила і багато хто не чув.
Пройшло всього лише 5 років.
Пошукайте в мережі сайти сільських шкіл. Знайдете чимало.
не кажу вже про міські (або Київські)

До зростання комунікаційних мереж пройде ще менше часу.
І якщо ми не почнемо всерйоз сприймати мережні технології - ми вчергове відстанемо.

То починати треба саме ЗАРАЗ!!!!
Дивіться статтю в блозі:

Олена Єльникова

chis Дата: Середа, 2009-03-11, 8:50 AM | Повідомлення # 10
Завітав
Тематика, зачеплена Вами у плані обізнаності батьків стосовно своїх дітей має набагато глибші проблемні корені, щоб вивчити її лише шляхом обговорення.

Розвиток українського суспільства сьогодні схожий на вибудовування величного замку для обраних, фінансові можливості яких дозволяють здобути все, що наплодить фантазія (зазвичай нездорова), відділеного від решти вассальної території глибоким ровом та насипом. Я маю на увазі умови мікроглобалізації на рівні столиці та регіонів країни.

Це не може не позначитись на жахливих збоченнях у психології виховання власних дітей. Як не прикро, але в 90% випадків дебілізація населення України (дітей цілком влаштовує їх недолугих батьків ("Аби здоровеньке росло"). mellow

Цей фактор є основним (Люби Боже правду!) Запровадження інформаційних технологій у поінформованості батьків більше схоже, нажаль для переважної кількості населення на дзеркальце для папуаса.
Тільки він не знає що з ним робити Популяризуючи можливості цих технологій для школи (для навчання в першу чергу) я зайвий раз пересвідчуюсь у тому, що повинна з'явитись ПОТРЕБА!

Нажаль, для "жителів замку це" зазвичай не потрібно по причині "І так все куплю" а для решти - "Аби здоровеньке було" Час все розсудить. smile

wowk Дата: Середа, 2009-03-11, 8:52 AM | Повідомлення # 11
Трохи затримався
Доброго усім дня.
Я вже говорив, що в першу чергу має значення мотивація знань.
А на сьогодні ні держава, ні батьки, ні діти не мають будь-якого уявлення про реальні застосування здобутих знань. Ти вчись - а там я Бог дасть. Отак і вчимось: чогось-небудь і як-небудь.
Пройде ще трохи часу і постане критичне питання високоосвідчених, високоморальних кадрів.
Власних кадрів не буде - прийдуть закордонні (китайці). А що буде з нами??? cry cry

pedrada Дата: Середа, 2009-03-11, 8:55 AM | Повідомлення # 12
Admin
десь чула: сьогоднішня система освіти в Україні випускає висококваліфікованих дилетантів

згідна
а ви?

Стаття на цю тему у щоденнику: http://olena.at.ua/blog/2008-02-04-20

Олена Єльникова

wowk Дата: Середа, 2009-03-11, 8:57 AM | Повідомлення # 13
Трохи затримався
І картопляних медалістів. іт.д.

Про що ми говоримо. Із розмови студента-типломника:"Буду шукати когось, щоб написав диплом. Всеодно кому платити". А сам навіть на заняття не зявляється.

А такох студентів вже більше половини, не кажучи про приватні Вузи. Що робити? dry

boris Дата: Субота, 2009-03-21, 8:01 PM | Повідомлення # 14
Трохи затримався
Обізнаність батьків це лише один штрих величезного складного механізму.

Додано (2009-03-21, 8:01 Pm)
---------------------------------------------
Як би ми з дружиною не дивились за дітьми. Якби інші батьки не контролювали б дітей, то ким би вони вирослив? Не можна перекладати відповідальність за навчання та виховання дітей на вчителя.( Час спілкування з дітьми обмежений, відсутні кровні зв"язки). Діти ( а вірніше їх батьки) не будуть хотіти вчитись, допоки вступний бал буде визначатись товщиною гаманця. В мене цього року син закінчує школу. Розцінки по деяких вузах мені вже відомі. Учень в школі перебивався з 4 на 5 балів, і вже зараз, в березні, він ходить впевнений що поступив до ВУзу. ( Батьки вже завезли гроші) Не буде порядку в освіті, доки не буде порядку в державі. Ми тут на форумах можемо пальці до клави стерти, і це не дасть нічого. Рівним рахунком нічого.
Прочитайте книгу "Маскии, крадущие лица". Нехай вас не відштовхує, що то християнська література. Почитайте. Книга як не можна точно передає сьогодення.My WebPage

yanell47 Дата: Вівторок, 2009-06-30, 1:56 AM | Повідомлення # 15
Трохи затримався
Група: Проверенные
Хоча дана тема форуму - не про зовнишнє тестування, але, відповідаючи на останнє повідомлення, хочу звернути увагу на те, що в цьому році не всі, які "заплатять гроші", опиняться в ВНЗ. Я думаю, що у нас, як і в інших, серед 4-х 11-тих класів дійсно визначились ті, які навчалися: вони отримали оцінки 8-11, а два серед них - і 12 балів. Ті ж, хто "перебивався" - так і отримали - 124 бала - в кращому випадку, є й такі, що в цьому році не зможуть вступити ні при яких "гаманцях". І, якщо раніше все одне були для таких "виключення", то зараз, якщо ви цікавитесь сайтом Міністерстіва освіти і науки, ті ВНЗ, які собі це дозволили минулого року, залишились без ліцензій. І саме обізнанність батьків протягом року про стан навчання дітей дозволила своєчасно звернути увагу на необхідність підготовки до тестування. Але, з іншого боку, якість роботи вчителів була яскраво висвітлена цими результатами.

Ельвіра Ніколенко

• Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Украинская Баннерная Сеть

Журнал

Заработай на своем сайте

Зробити безкоштовний сайт з uCoz