|
|
Нові завдання методичних кабінетів у світлі нового Положення
| |
| Natusik |
Дата: Четвер, 2009-07-16, 10:05 AM | Повідомлення # 1 |
|
Завітав
Група: Пользователи
Статус: Offline
|
Запрошую поділитися досвідом перебудови діяльності методичних кабінетів відповідно до вимог часу (у тому числі до нових нормативно-правових документів).  |
Реєстрацію проходить Мельнікова Наталія, студентка групи УНЗ-08-Б-3
|
|
|
| |
| karolina |
Дата: Неділя, 2009-08-16, 7:52 PM | Повідомлення # 2 |
Трохи затримався
Група: Проверенные
|
"Найкращий методист - це зовнішнє тестування" - прочитала десь на цих сайтах. Мені сподобалося. Може і правда методичні кабінети не потрібні: - Скоро бібліотеки будуть електронними. Та вже і зараз інформацію легше знайти в Інтернеті, ніж десь. Тут завжди нова і замовити можна в інтернет-магазині. В метод кабінетах інформація як правило застаріла. - ЗНО дійсно покаже ефективність будь-якого вчителя та школи і району. А підвищувати ефективність методичні кабінети ніколи не вміли. Окрім інспекторських функцій нічого більше. Може я помиляюся? Але у нас саме так. Не кажу, що вони не потрібні. Бо не знаю. |
|
|
|
| |
| Natalka |
Дата: Неділя, 2009-08-16, 9:27 PM | Повідомлення # 3 |
Завітав
|
Шановний колего! Мені щиро жаль і Вас, і інших педагогів району чи міста. Та не можна так категорично оцінювати бездіяльність усіх методкабінетів. Я чомусь переконана на 100%, що педагоги, з якими ми перебуваємо у тісному взаємозв'язку та співпраці, не будуть такими категоричними в оцінці нашої діяльності. Проте про Ваш відгук обов'язково поспілкуємось завтра із колегами у методкабінеті. А в тому, що методисти вимушені виконувати інспекторські функції - не їхня вина. Це, швидше, наш біль, наша ПРОБЛЕМА. А вирішити її можуть державні мужі, але не хочуть. Усі методисти довго і з нетерпінням чекали на нове Положення. Вірили, що настане момент, коли працівник методичної служби відповідатиме лише за стан викладання лише одного предмета. Чекатимемо ще З повагою Наталія Мельнікова, завідувач райметодкабінету |
Наталія
|
|
|
| |
| наташа |
Дата: Неділя, 2009-08-16, 11:07 PM | Повідомлення # 4 |
|
Давно тут
|
| я не хочу обидеть коллег.которые перешли работать в метод.кабинет.Они как бы отработали в школе их и убить жалко и в школе толку нет куда идти-в методкабинет. Наш метод кабинет именно устаревший, ставки смешные вот и идут в основном те кто на пенсии, а жизнь-то летит вперед,а они для меня лично как тормоз. Их злит что у нас работают комп-ные программы,что учителя на голову выше их. они не могут нам подсказать,слава Богу! поняли,что не надо нам просто мешать. Я и пишу -то так открыто потому что они сроду не зайдут на этот сайт.для них это темный лес. Мы 4 года работаем с НЕТ-школой.когда приходят видят,что классно.а распространять на район не хотят.сейчас начали работать с программой Универсал.опять молчок и т.д.И какие-то злые ,вся их задача критика и нахождение недостатков у других,а какие сами в школе были не помнят.Так что я не для обиды,а так для разговора.но на мой взгляд в метод кабинете должны быть продвинутые люди,а не доживающие свой век. С уважением Ольга,Крым |
у нас все получится
|
|
|
| |
| karolina |
Дата: Середа, 2009-08-19, 12:34 PM | Повідомлення # 5 |
Трохи затримався
|
Шановна Ольго! Дякую за розуміння. Саме так відбувається і у нас. Хоча працюють не те, щоб пенсіонери, але за 40. Проводили в нашій школі семінар з інформатики. Ми стільки готували!! Навіь позичили ще 2 проектора, щоб вчителі показали відкриті уроки! Приїхала дама з методкабінету та почла керувати і оцінювати підготовку: - з інформаційних технологій я нічого не маю проти, але щоб до семінару зробили: 1. виклали доріжку від калітки (метрів 15) з тротуарної плитки; 2. зробили альпінарій на теріторії; 3. поставили і пофарбували скамійки; 4. підклеїли плитку на фасаді, що обвалилася (років 10 тому, на висоті 2 поверха) 5. Вилизати теріторію (хоча не було жаху, бо весна) На все було 2 тижні. Вона приходила щодня і перевіряла ступінь виконання. Звісно - не ступінь виконання програми семінару з інформатики. В результаті: Директору презентацію робили інші люди, які не в курсі проблем, правили презентацію - треті люди, бо директор бігав по плитку та гроші на неї. Завуч не могла зробити повноцінну доповідь (а впроваджено було в нашій школі і розклад і атестацію-кваліметрію), розказати було про що. Бо завуч займалася альпінарієм. Друга завуч розфарбовуванням скамійок. Діти - прибиранням території, а не підготовкою до відкритих уроків. Семінар в результаті пройшов із повним розчаруванням. Директор та завуч робили доповідь читаючи по написаному (не ними), а презентації крутили одинадцятикласники. Уроки пройшли на останньому нервовому накалі та не без збоїв. Дякувати майстерності вчителів, цього ніхто не помітив. Отже, директор та завуч поклялися, що більше не допустять такого втручання у власний час. Чи в них вийде? У цієї дами занадто командирські замашки. |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Середа, 2009-08-19, 1:20 PM | Повідомлення # 6 |
Admin
Група: Администраторы
|
| Дякую, пані Наталя, за цікаву тему! Дійсно тема цікава. Моє ставлення до управлінь освіти однозначне: в багатьох функціях - це зайва ланка в управлінні. Давно пора скорочувати їхні повноваження та функції. Не знаю, чи треба обмежувати методичні кабінети? Маєте рацію, пані karoll, електронні бібліотеки наразі значно доступніші за паперові. Я, навіть, думаю, що електронні бібліотеки замінять паперові врешті решт. Хоча, припускаю, що не повністю. Оцінювати: "Потрібна чи не потрібна служба?" - треба, виходячи з того, чи затребувана вона серед вчителів? Як часто звертаються вчителі за допомогою у методичний кабінет? Якщо там застарілі кадри і методи діставання інформації (без комп'ютера та Інтернет), то які ж вони потрібні? Для чого вони? От і доводять вони свою значимість в якості інспекторів та наказують альпінарій посадити (за що, до речі, не всі дизайнери беруться) до семінару з інформатики. |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
|
| |
| наташа |
Дата: Субота, 2009-08-29, 11:47 PM | Повідомлення # 7 |
|
Давно тут
|
Коллеги! у меня еще есть душещипательный вопрос. из-за которого нет покоя.Суть такова: имея ПК у секретаря мы печатаем приказы, а потом ПЕРЕПИСЫВАЕМ их в книгу приказов по основной деятельности. Времени уходит море. Мы взяли и в фирме прошили собранные за второй семестр приказы, так классно получилось, но в мин-стве образования есть человек,который против ведения печатных приказов и поэтому наше руков-во за писание их в книге,а как у вас?? С уважением Ольга КрымДодано (2009-08-29, 11:47 Pm) --------------------------------------------- Ой! про семинар, ну у вас хоть пришли при подготовке к семинару. про дорожки и скамейки сказали,а у нас не знают что мы будем показывать....знают что будет классно. И знают,что мы бы не носились ни с плиткой,ни со скамейками. Тю! кому не нравится пусть не приходЮт! Ольга, Крым |
у нас все получится
|
|
|
| |
| stef |
Дата: Неділя, 2009-08-30, 11:49 AM | Повідомлення # 8 |
Давно тут
|
| Вітаю, Ольга Крым! Вітаю Крим, щоправда останні роки не можу туди поїхати Стосовно семінару karoll: Я так розумію, що краще б не приходили, бо вони віддавали команди абсолютно без розуміння головного змісту семінару. Дай бог тим керівникам надалі протистояти такій "допомозі" методкабінету. От так і виходить: чим менше начальство засовує свій ніс у шкільні справи - тим і справи краще і працюється легше. Нашо нам чиновники? |
Стефанія Б, директор прикарпатської школи випускниця п.Олени 2007 року
Повідомлення відредаговано stef - Неділя, 2009-08-30, 11:51 AM
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Неділя, 2009-08-30, 12:32 PM | Повідомлення # 9 |
Admin
|
| наташа, Вітаю, пані Ольго! Ви підняли ВКРАЙ важливу тему!! Вважаю за потрібне відкрити нову тему, присвячену документообігу! Колеги! Пишіть та читайте цю тему тут: Документообіг в школі. |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
|
| |
| Наталка |
Дата: Вівторок, 2009-09-01, 3:20 PM | Повідомлення # 10 |
Завітав
|
Шановні, дорогі мої колеги! Розумію Ваш біль, "крик душі" і навіть відчай, коли спілкуючись на форумі, ви висловлюєте свій негатив в адресу методичних кабінетів. Прошу з розумінням віднестись і до моїх коментарів як своєрідного захисту методичної служби району, яку я представляю. Мені, особисто, дуже боляче сприймати ці докори про некомпетентність, технологічну безграмотність і т.д. методистів. Боляче, бо на сьогоднішній день практично більшість семінарів-практикумів у сільському районі, що організовуються та проводяться методистами, проходять із використанням сучасних комп'ютерних технологій. "Садимо" за комп'ютери директорів, проводимо методичні навчання для вчителів на базі шкіл, які оснащені сучасною технікою, вчимо користуватись інтерактивними дошками (їх поки що лише в 4 школах району). Навчаючи та допомагаючи іншим, ВЧИМОСЯ й УДОСКОНАЛЮЄМОСЯ самі. А вам, шановні колеги, дозволю собі дати пораду: озвучте ці претензії власне своїм методичним службам. Подайте свої класні пропозиції щодо того, як людям варто змінити роботу. ВИМАГАЙТЕ зміни діяльності ваших методкабінетів. З повагою, Наталія Мельнікова |
|
|
|
| |
| alena_kom |
Дата: Вівторок, 2009-09-08, 6:33 PM | Повідомлення # 11 |
Трохи затримався
|
Пані, Наталія Мельнікова. Перечитавши всі коментарі, розумію, що ви одна стали на захист методичної служби. Як Ваша колега, яподіляю Ваші думки. І думаю, що неодмінно є читачі, що з нами погодяться. Є різні методичні кабінети, різні методичні служби. Да, є райони, де методисти пенсіонери знайшли собі тихе місце... Але є й інші. Де працює молодь, де володіння ІКТ входить в посадові обов'язки, де семінари готують методисти, залучаючи до своєї роботи вчителів шкіл, де проводяться безкоштовні курси для керівників та вчителі з ІКТ. А план підготовки типу: 1. виклали доріжку від калітки (метрів 15) з тротуарної плитки; 2. зробили альпінарій на теріторії; 3. поставили і пофарбували скамійки; 4. підклеїли плитку на фасаді, що обвалилася (років 10 тому, на висоті 2 поверха) 5. Вилизати теріторію (хоча не було жаху, бо весна) мене прости шокував. Звісно, Вам можна лише поспівчувати. Бажаю Вам змін у керівництві району. Тож не мовчіть і добивайтесь чих змін. |
Олена Комаренко, група УНЗ-08-Б1
|
|
|
| |
| Наталья |
Дата: Субота, 2009-09-12, 11:18 PM | Повідомлення # 12 |
|
Трохи затримався
|
| Читая ваши комментарии, радуюсь за свой край. У нас в Методическом центре работают творческие, креативные педагоги - возраст в основном 30-40 лет. Семинары проводят интересные, применяя современную технику. И они совершенно не касаются к подготовке школы к данному мероприятию типа: уборка, скамейки и т.д. Может это потому что в школах практически постоянно чистота и порядок? И директора выступают со СВОИМИ докладами, презентациями??? Может быть в описанной ситуации с семинаром надо винить не только даму из метод кабинета... |
Всем привет!
|
|
|
| |
| Олена |
Дата: Субота, 2009-09-12, 11:36 PM | Повідомлення # 13 |
|
Зачепився
|
| Однозначно, методичні кабінети необхідні. Уявіть, що вчителю доведеться звертатися за допомогою в обласний кабінет, скількох вони зможуть прийняти за день? Інша справа - компетентність наших інспекторів. У нашому кабінеті є такі люди, з якими мені, як заступнику директора, дуже легко й приємно працювати, бо вони дійсно переймаються нашими проблемами, а є, на жаль, і такі, яким все одно, аби їх не чіпали. Олена Мовчан. |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Вівторок, 2009-09-15, 12:50 PM | Повідомлення # 14 |
Admin
|
Олена, Quote (Олена) вчителю доведеться звертатися за допомогою в обласний кабінет Може мені не повезло в житті, але я ЖОДНОГО РАЗУ не бачила черги вчителів у методичний кабінет. І методичний кабінет - це було останнє місце, куди вчитель звертався по допомогу. при виникненні труднощів. Так було в тих школах, де я працювала. І це саме внаслідок того, що у них більше переважає контролююча функція. Навіщо звертатися до того. хто може зробити висновок про твою некомпетентність з цього питання і при контролі це матиме негативні наслідки? |
|
|
|
| |
| karolina |
Дата: Вівторок, 2009-09-15, 2:20 PM | Повідомлення # 15 |
Трохи затримався
|
Quote (Наталья) Может это потому что в школах практически постоянно чистота и порядок? И директора выступают со СВОИМИ докладами, презентациями??? Может быть в описанной ситуации с семинаром надо винить не только даму из метод кабинета... Дійсно нам треба звинувачувати тільки себе. Власне я звинувачую керівництво школи, яке повелося на ці вимоги. Стало зрозуміло, чому так багато вимагають не по ділу - бо знають, що все виконають. НЕМАЄ у нас безладу в школі. В нас чистота і порядок. Завжди школу приводять в приклад за це. і директор та завуч виступали по чужих докладах, тому що були спровоковані на це саме методкабінетом, який змусив їх переключитися від докладів на прибирання. Причина - в некомпетентності метод кабінету та в акцентах. Це коли гроші на вазони і штори є, а на комп'ютери немає. P.S. Не вірю, що в усіх школах чистота і порядок. Цікаво, звичка звинувачувати школи у власних негараздах - радянська звичка? |
|
|
|
| |
Украинская Баннерная
Сеть
|

|