Неділя, 2024-05-19, 9:10 PM

Зробимо освіту лідером!

Перша незалежна всеукраїнська педрада

· RSS ·
[Останні повідомлення]·[Учасники]·[Правила педради]·[Пошук]

[ | [Реєстрація] [Вхід] <
Коментують читачі блогу інформатизації освіти

Гарячі повідомлення

Секретні безкоштовні матеріали
(тільки для групи FM)

 

Блог інформатизації освіти
(останні повідомлення з передового фронту)

 

Модератор форуму: pedrada  
Форум » Загальний розділ » Загальні питання вітчизняної системи освіти » Зовнішнє тестування: питання та відповіді; причини та наслід

Зовнішнє тестування: питання та відповіді; причини та наслід
pedrada Дата: Субота, 2009-02-21, 1:20 PM | Повідомлення # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 293
Статус: Offline
Постійно чую:нікому не зрозуміла система тестування. Навіщо вона? Це суцільний жах.

Навіть, бачила питання і вимоги до Президента: скасуйте це божевілля!

Чула інтерв'ю декана поважного ВНЗ і дуже престижного факультету: що тести не замінять живого спілкування.
Мовляв, є талановиті діти, які не вміють висловити свою думку.

Від батьків чула таке: бідна дитина буде мати стрес, буде писати серед незнайомих вчителів, які не підтримають...

Що скажете? :)



Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже?
А якщо скажемо - не всім подобається.
Все не може подобатися всім.

Олена Єльникова

 

Lyubimtchik24 Дата: Понеділок, 2009-08-31, 3:23 PM | Повідомлення # 31
Зачепився
Група: Проверенные
Повідомлень: 39
Статус: Offline
У будь-якому разі роботи перевіряються на користь дітей, тому що я кажу своїм вчителям, які перевіряють, наступне: "Шановні колеги! Перед нами роботи учнів, які завершили навчання у ЗНЗ та претендують на навчання у ВНЗ. Оцінюються роботи за тими критеріями, які вам дані, з вами проведено не одне навчання, ви маєте практику перевірки таких робіт. ПАМЯТА!ТЕ: що до вашого рівня, якого ви підсвідомо будете вимагати від цих робіт, діти доростуть тільки тоді, коли завершать навчання у ВНЗ та здобудуть дипломи вчителів-філологів, попрацюють у школі стільки, як ви, проатестуються і т. д. НАШЕ ЗАВДАННЯ _ ПЕРЕВІРИТИ РОБОТИ ЗГІДНО ВИМОГ ТА КРИТЕРІЇВ !!!"

 

larisa_mp71 Дата: Понеділок, 2009-08-31, 3:30 PM | Повідомлення # 32
Трохи затримався
Група: Проверенные
Повідомлень: 12
Статус: Offline
Ніяка мова про упередженість не йде, тому що у кожного з нас є власні діти та родичі в інших регіонах нашої країни. Проте, як говорять, окремі роботи з української мови та літератури (творче завдання) зі сходу України були написані російською мовою і містили, м’яко кажучи, ганебні висловлювання на адресу державної мови. Я думаю, з якого куточку нашої країни вчитель не перевіряв би роботу такі роботи мають бути анульовані.



Лариса Пекарська

 

alena_kom Дата: Вівторок, 2009-09-01, 0:00 AM | Повідомлення # 33
Трохи затримався
Група: Проверенные
Повідомлень: 16
Статус: Offline
Хочу підтримати пана Lyubimtchik24. Будучи старшим екзаменатором групи при перевірці робіт зовнішнього тестування можу запевнити в неупередженості вчителів при перевірці робіт. А потім перевірка здійснюється за чітко розробленими схемами оцінювання згідно критеріїв знань учнів з даного предмету, дотримання яких перевіряє декілька екзаменаторів. Оскільки, одну роботу перевіряють двічі, а в разі необхідності і третій раз (при розбіжності у балах попередніх перевірок). Щодо робіт з інших регіонів, то екзаменатори не знають чії роботи перевіряють. А русизми можуть допускати не лише діти зі східних регіонів. І за всі роки перевірки робіт ЗНО, можу вас запевнити, перевіряючи роботи різних регіонів ніколи не виникали питання в неприязні до інших дітей, лише тому що вони "східні" чи "західні".



Олена Комаренко, група УНЗ-08-Б1

 

Lyubimtchik24 Дата: Вівторок, 2009-09-01, 8:47 AM | Повідомлення # 34
Зачепився
Група: Проверенные
Повідомлень: 39
Статус: Offline
alena_kom, hands respect shy

 

pedrada Дата: Вівторок, 2009-09-01, 10:44 AM | Повідомлення # 35
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 293
Статус: Offline
Quote
можу вас запевнити, перевіряючи роботи різних регіонів ніколи не виникали питання в неприязні до інших дітей, лише тому що вони "східні" чи "західні".

Я була переконана. що так і є. Дякую, alena_kom,



Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже?
А якщо скажемо - не всім подобається.
Все не може подобатися всім.

Олена Єльникова

 

Олена Дата: Субота, 2009-09-05, 8:18 PM | Повідомлення # 36
Зачепився
Група: Проверенные
Повідомлень: 31
Статус: Offline
Можна підводити підсумки незалежного оцінювання за цей рік. А вони невтішні, бо більшість випускників на тестах з української мови та літератури показала низькі результати порівняно зі своїми річними оцінками (я констатую результати АР Крим). У чому ж справа? Можливо тому, що вони знаходяться в російськомовному середовищі, та й у вчителів немає практики поза межами школи? Чому ж тоді учні знизили свої результати з інших предметів? Невже вчителі завищують річні оцінки на 2-3 бали? Питань багато і вони потребують негайної відповіді, бо скоро розпочнеться чергова реєстрація на тестування.

Додано (2009-09-05, 8:18 Pm)
---------------------------------------------
Мені здається, що ЗНО - це реальний шлях для вступу на бюджет дітям із малозабезпечених сімей, яким не вистачає чималих коштів для навчання за комерцією. Більшість моїх випускників поступила саме на бюджет, лише "менш обдаровані розумово" пішли на комерцію. Я не заздрю тим учителям, які перевіряють бланки Б з української мови та літератури, бо вдалих творів на пропоновані ЦОЯО теми не так уже й багато.
Мовчан Олена, студентка групи УНЗ - 08 - Б1

 

yanell47 Дата: Субота, 2009-09-05, 10:39 PM | Повідомлення # 37
Трохи затримався
Група: Проверенные
Повідомлень: 20
Статус: Offline
Цього року, за новинами, ми вже, може, і не впізнаємо результати тестування, так як, по-перше, вони вже не будуть зараховуватись як результати ДПА, а по-друге, - взагалі ЗНО проходитиме після випуску. smile hello



Ельвіра Ніколенко

 

Nila Дата: Неділя, 2009-09-06, 8:17 PM | Повідомлення # 38
Завітав
Група: Проверенные
Повідомлень: 8
Статус: Offline
З новими умовами проведення ЗНО добавляться нові проблеми. А результати ЗНО дійсно невтішні. Те що вчителі завищують оцінки - на жаль, реальність. Про це свідчить аналіз результатів ЗНО. Можливо, в даному випадку є недопрацювання зі сторони дирекції школи і управлінь, відділів освіти - недостатній контроль за критеріями оцінювання в школі. deal
Іноді занадто поблажливо вчителі виставляють оцінки, мовляв, ну, зовсім трішки недотягнув до вищого балу, тай мені не шкода.
От і виходить "медаліст" школи з балами ЗНО нижче достатнього рівня. shock



УНЗ Б-08-1

 

Lyubimtchik24 Дата: Понеділок, 2009-09-07, 9:47 AM | Повідомлення # 39
Зачепився
Група: Проверенные
Повідомлень: 39
Статус: Offline
Шановна Nila, ! Оцінювання у школі є досить суб'єктивне. Візьміть до прикладу таке: Сидить 30 членів журі, слухають відповідь однієї людини. Вислухавши виставляють бали за шкалою від 0 до 200. Скажіть, будь ласка, чи всі бали будуть однакові??? У жодному разі НІ! От вам і оцінювання у школі.
А ЗНО робить все одночасно, з однаовими підходами до кожного учасника за єдиними вимогами та критеріями.
А нашим вчителя варто задуматись над тим, як вони виставляють оцінки...

 

alena_kom Дата: Вівторок, 2009-09-08, 6:00 PM | Повідомлення # 40
Трохи затримався
Група: Проверенные
Повідомлень: 16
Статус: Offline
Абсолютно згодна. З появою ЗНЗ всі побачили який вчитель дає справжні знання, у яких вчителів і система оцінювання відповідає вимогам. І навіть працівникам віділ освіти та управліннь можна побачити реальну ситуацію рівня викладання предмету. Та і зрізи знань(районні, обласні чи міністерські), які часом теж не є об'єктивними не порівняти із ЗНО. Як часто буває, приїде "добрий" перевіряючий... smile і проблем не має...Я не хочу сказати, що все дуже добре в системі ЗНО, але у порівнянні з іншими формами контролю знань, думою, що кращого поки що немає.



Олена Комаренко, група УНЗ-08-Б1

 

Наталья Дата: Вівторок, 2009-09-08, 10:52 PM | Повідомлення # 41
Трохи затримався
Група: Пользователи
Повідомлень: 13
Статус: Offline
А скажите, в вышеназванных странах такое же количество так называемых "льготников" при поступлении??? На 69 бюджетных мест 123 детей шахтеров и т.д. то есть тех, кто поступал в этом году практически вне конкурса с минимальным количеством баллов??!!!! Зато ребята, которые заработали свыше 500 баллов за три тест-я не поступили!!!!!
Да, действительно, ЗНО - это вариант борьбы с коррупцией, но .... Прежде чем приступать к реализации такого проекта надо продумывать более тщательно каждую деталь, и помнить, что за всеми экспериментами - судьбы детей (и кстати их психическое здоровье тоже!!!). Поверьте очень трудно было доказать ребенку, который проработал (хорошо учился) 10 лет, сдал неплохо тестирование, а поступил сосед по парте, набравший еле-еле необходимый минимум баллов, но оказавшийся сыном шахтера или ...(много вариантов)!!!!



Всем привет!

 

filippovazoya Дата: П`ятниця, 2009-09-11, 11:18 PM | Повідомлення # 42
Трохи затримався
Група: Проверенные
Повідомлень: 20
Статус: Offline
А наскільки зараз потрібні державі ті, хто з дипломами про вищу освіту? Ми ж в Європі перші по кількості вишів. А чи це треба? І ще - рівень нашої підготовки, коли на економічному факультеті вивчають мистецтвознавство і здають з даної дисципліни залік ( 100 творів класичної музики напам'ять). Я розумію, що майбутній економіст це все має знати...
А тестування всеодно не може дати обєктивну оцінку знанням. Це як лотарея. Інтуїтивну 50% відсотків вгадують правильні відповді.
Цього року було байдуже абітурєнтам у якому вузі навчатися і на якому факультеті - тільки аби державна форма.

 

Олена Дата: Субота, 2009-09-12, 10:28 PM | Повідомлення # 43
Зачепився
Група: Проверенные
Повідомлень: 31
Статус: Offline
І які ж вийдуть спеціалісти з тих факультетів (якщо їм все одно на кого вчитися). І це ще добре буде, якщо вони не стануть лікарями, до яких нам доведеться звертатися років через 7-8.
Олена Мовчан. surprised

Додано (2009-09-12, 10:28 Pm)
---------------------------------------------
До речі, у п*ятницю кожна школа мого Красногвардійського району в Криму отримала цілу розкладку з підсумковими результатами ЗНО за кожним предметом. Своєрідний рейтинг школи серед інших (методичний кабінет розстарався!): скільки учнів у районі набрали високі бали, в яких школах, а які взагалі впали нижче "плінтуса". З цієї картини випливає, що навіть у вчителів-методистів не все гаразд із виставленням оцінок.
Олена Мовчан.

 

pedrada Дата: Субота, 2009-09-12, 11:08 PM | Повідомлення # 44
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 293
Статус: Offline
filippovazoya,
Quote (filippovazoya)
з даної дисципліни залік ( 100 творів класичної музики напам'ять). Я розумію, що майбутній економіст це все має знати...

Навіщо економісту такий залік? Як покращаться його економічні знання та вміння від цього?
Чого в економічному плані навчить 100 музичних творів економіки?

Чи не тому у них вчаться 3 роки на вищу освіту, а в нас 5?
Бо багато недоречного, не потрібного даємо?
В них знання дають від практики, а в нас - від теорії.
Тому в нас всі спеціалісти теоретичні.

Так і в школі.
Кому в житті знадобилися інтеграли, крім професіоналів? І скільки їх, технарями стало?



Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже?
А якщо скажемо - не всім подобається.
Все не може подобатися всім.

Олена Єльникова

 

pedrada Дата: Понеділок, 2009-09-14, 0:59 AM | Повідомлення # 45
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 293
Статус: Offline
Quote (Наталья)
Поверьте очень трудно было доказать ребенку, который проработал (хорошо учился) 10 лет, сдал неплохо тестирование, а поступил сосед по парте, набравший еле-еле необходимый минимум баллов, но оказавшийся сыном шахтера или ...(много вариантов)!!!!

Так і треба пояснити - правду. Затрималася наша країна в розвитку, принаймні на 100 років.
За великим рахунком - на 400 відстала від Європи.
Наздоганяємо, але не так швидко, як хотілося б.

В розвинутих країнах такого немає, звісно.

А діти - це молоділюди, яким через рік вже одружуватися можна та президента (Раду...) вибирати.
Повинні зрозуміти. Це історія країни.

Такі речі, як перехід до загального тестування не можна змоделювати завчасно!
Кожен рік виявляється якась нова перепона і вада, успадкована від СРСР.
Аби вистачило в них терпіння довести все до кінця. До остаточного кінця вичистити все.

Всі говорять про назрілість повної відміни пільг.
Говорять також, що суспільство не готове.
Я думаю, не треба чекати. Треба відміняти.



Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже?
А якщо скажемо - не всім подобається.
Все не може подобатися всім.

Олена Єльникова

 

Форум » Загальний розділ » Загальні питання вітчизняної системи освіти » Зовнішнє тестування: питання та відповіді; причини та наслід
Пошук:


Украинская Баннерная Сеть

 

 

 Журнал

 Заработай на своем сайте

 


Зробити безкоштовний сайт з uCoz