|
|
Спільне обговорення з Міністерством освіти і науки України
| |
| yanell47 |
Дата: Субота, 2009-08-01, 8:00 PM | Повідомлення # 1 |
Трохи затримався
Група: Проверенные
Статус: Offline
|
Тут, на форумі, ми обговорюємо дійсно гострі проблемні питання освіти. Але вони так і залишаться на сайті. А якщо зробити спільні "засідання за комп'ютером" освітян та Міністерства освіти, представників влади? Надати інформацію школам, управлінням освіти, Міністерству про тему та терміни обговорення. Тоді дійсно буде можливісь, що нас "почують". І тоді, може статися, що, як в кожній педраді, обговорення завершиться певним розумним рішенням від Міністерства освіти. Але я ні в коєму разі не пропоную робити це примусовим чином. Інакше цікавий обмін думками перетвориться в формальне обговорення.  |
Ельвіра Ніколенко
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Вівторок, 2009-08-04, 10:16 AM | Повідомлення # 2 |
Admin
Група: Администраторы
|
| Шановна пані Ельвіро! Оригінал цього посту тут http://olena.at.ua/blog/2009-08-04-41 Є така закономірність: влада не хоче слухати тих, хто "внизу" і їх (читай: наші) проблеми їй не цікаві. Це не хвороба нашої, незрілої демократії. Це взагалі хвороба демократії. Щоб це виправити існує "четверта" влада - ЗМІ. Інтернет-форуми та сайти і є сьогодні частиною такої "четвертої" влади. Саме коли піднімається гвалт навколо проблеми, влада і починає рухатися, бо їй становиться не зручно, коли кусають.:dont: А гвалт починається з маленького голосу та, залучаючи багато голосів, перетворюється на гвалт, з яким не можна не рахуватися. Але якщо не ми створимо цей маленький голос, хто тоді? Учні? Скоріш - ні. Вони можуть кричати поки вчаться. Потім - їм це теж не цікаво. Батьки? Це те саме, що учні. А педагоги в системі знаходяться постійно. Саме нам, педагогам, і треба піднімати цей гвалт. Можливо це не буде швидко. Але ж ми маємо терпіння! Ми МУСИМО мати терпіння заради дійсно змін, а не болючих розчарувань. Звісно, ми плануємо якось привернути увагу міністерства до нашого обговорення. а саме: 1. Запрошувати їх на наші конференції, семінари, вебінари http://net.elnik.kiev.ua/news/2009-05-31-2. Нажаль, вони приходять погано 2. Публікувати статті, де цитувати обговорення на педраді та в новинах, у центральній педагогічній пресі: "Шкільний світ" "Директор школи" та ін. 3. Публікувати ці ж статті у центрально-українських ЗМІ. 4. Шукати інші способи. Хто шукає, той знаходить. І ми знайдемо. Оригінал цього посту тут http://olena.at.ua/blog/2009-08-04-41 |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
|
| |
| yanell47 |
Дата: Четвер, 2009-08-13, 11:50 PM | Повідомлення # 3 |
Трохи затримався
|
Да, шановна Олено Вікторівна, - спасибі, я вже бачила це обговорення. Будемо мати надію, що представники влади завітатиме на ці сайти. ПРИМУСИМО всі разом.  |
Ельвіра Ніколенко
|
|
|
| |
| Lyubimtchik24 |
Дата: Субота, 2009-08-29, 4:01 PM | Повідомлення # 4 |
Зачепився
|
Доброго дня, відвідувачам сайту. Пишу магістерську роботу з питань моніторингу якості освіти у ЗНЗ. За час підготовки довелось переглянути, перечитати чи "взяти на олівець" чимало статей, монографій, праць і т. д. Оце тільки що прочитав думку про те, що "верхи не хочуть чути низів". а чого тут дивуватись, якщо воно так і є. Яку владу вибрали - таку тепер і терпіть. Ця вліда взагалі не думає за людей, тільки все щось ділить-ділить між собою. Народні депутати - це слуги народу, а живуть вони набагато заможніше, ніж сам народ, який має бути господарем на своїй землі. атепер запитаю таке: невже для нашої КРАЇНИ НОРМАЛЬНИМ Є ТЕ, ЩОСЛУГИ ЖИВУТЬ КРАЩЕ, НІЖ ГОСПОДАР !!! цЕ Ж СТОСУЄТЬСЯ І ОСВІТИ: яКІСТЬ ОСВТИ - ЦЕ ПОЛІТИЧНА КАТЕГОРІЯ. яКІСТЬ ОСВІТИ ВИЗНАЧАЄТЬСЯ ЯКІСТЮ УМОВ ЖИТТЯ СУСПІЛЬСТВА. А які ж умови життя у нашого народу? То таку і маємо освіту...Додано (2009-08-29, 4:01 Pm) --------------------------------------------- Чи погоджуєтесь ви зі мною? |
|
|
|
| |
| Michajlovich |
Дата: Понеділок, 2009-09-07, 5:24 AM | Повідомлення # 5 |
Трохи затримався
|
Для Lyubimtchik24 та в принципі для всіх. Є аксіоми - вони не потребують доведення. А є теореми, і саме погане це те коли їх доводять методом від супротивного. Невеличкий коментар до фінансування освіти на 2010 рік. При всій повазі до МОН це ж треба було додуматись, щоб видатки на позашкільну освіти передбачити ЗА МІСЦЕМ ЇХ РЕЄСТРАЦІЇ ! ШОК! Фактично кошти на позашкільну освіту, яка є районною, Міністерство фінансів дало напряму на СІЛЬСЬКІ РАДИ, які в свою чергу відношення до діяльності позашкільних навчальних закладів немають ніякого. Як платити заробітну плату позашкільникам з нового року - НЕВІДОМО. Є невелика надія на вибори. Ну неможе вже стільки часу бути погано, мусить бути просвіток, так вже його хочеться. Недавно спілкувався з сином на тему "Чому в нас в країні не все добре", пообіцяв дитині, що от будуть вибори і підем голосувати за когось "ТОЛКОВОГО". КОГО????? Вибачте, але накипіло. |
Кедись Сергій Михайлович
|
|
|
| |
| Наталья |
Дата: Середа, 2009-09-09, 10:13 PM | Повідомлення # 6 |
|
Трохи затримався
Група: Пользователи
|
| Вижу Сергей Михайлович, что у вас действительно накипело... Столкнулись с этой же проблемой и мы! Мысли приходят разные: например "вот выборы состоятся - станет лучше (наверное)"... но бывают и такие "вот выборы состоятся - хоть бы хуже не стало!". Все покажет история... НО! Будем оставаться оптимистами! И по-прежнему верить в лучшее!!! |
Всем привет!
|
|
|
| |
| LesyaT |
Дата: Четвер, 2009-09-17, 9:14 PM | Повідомлення # 7 |
|
Завітав
|
Да, дуже цікава тема і дуже складна  |
|
|
|
| |
| sweet |
Дата: Вівторок, 2009-12-22, 8:04 PM | Повідомлення # 8 |
|
Трохи затримався
|
Шановні однодумці прошу ВАс підтримати питання дистанційної освіти у ЗНЗ. На сьогодні це питання не вирішено, а як показує дійсність без Дистанційної освіти вже не обійтися. У цьому році атакує дин вірус , у наступному буде інший, а система навіть у задатках не існує. ВВажаю обговорення цього питання актуальним і його потрібно піднімати на рівні МОНУ. А як ви вважаєте? |
|
|
|
| |
| sweet |
Дата: Вівторок, 2009-12-22, 8:09 PM | Повідомлення # 9 |
|
Трохи затримався
|
Шановна Олено Вікторівно! Я можу сказати з повною впевненістю, що комплекс NetScool на сьогодні серед наших українських розробників НАЙКРАЩИЙ. Нажаль, немає виходу на міську владу - КМДА творить тільки для своїх. Вони не аналізують ситуацію, не порівнюють, а підкидають для роботи сирі продукти над якими мучаються 6 районів м.Києва То може діяти через Кременя? Він відстоює сучасні тенденції у науці! Я за Ваш комплекс!!!!!!!!! З Вами працювати легко і цікаво! |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Середа, 2009-12-23, 5:22 AM | Повідомлення # 10 |
Admin
|
Quote (sweet) То може діяти через Кременя? Він відстоює сучасні тенденції у науці! На жодного чиновника в україні сьогодні сподіватися НЕ МОЖНА! Я не співпрацюю з чиновниками з власної ініціативи! Як правило - це незацікавлені у справах, а тільки в грошах люди, які відстоюють виключно власні інтереси. І в більшості - не компетентні в інформаційній сфері. Вони не здатні оцінити те, що роблю я. Це не самовпевненість - це досвід. Різко? Але знову ж досвід... Я писала про це Чого я не люблю Quote (sweet) Вони не аналізують ситуацію, не порівнюють, а підкидають для роботи сирі продукти над якими мучаються 6 районів м.Києва Це ж і є результат у НЕЗАЦІКАВЛЕНОСТІ у справі. Хто більше відкатив - той і пише. А розміри відкатів на сьогодні у чиновників - до 90% Спробуйте зліпити цукерку на 10% запрошених коштів! Quote (sweet) З Вами працювати легко і цікаво! Дякую! Я просто виконую свою справу із задоволенням! |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
|
| |
| Michajlovich |
Дата: Понеділок, 2009-12-28, 3:59 PM | Повідомлення # 11 |
Трохи затримався
|
| Прочитав. "Я писала про це Чого я не люблю." Більш писати ніде не буду. ЧИНОВНИК - з 12-ти річним стажем. І мінятись не збираюсь! Допобачення всім. |
Кедись Сергій Михайлович
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Понеділок, 2010-01-04, 5:57 PM | Повідомлення # 12 |
Admin
|
Quote (Michajlovich) ЧИНОВНИК - з 12-ти річним стажем. І мінятись не збираюсь! Допобачення всім. Дарма Ви так, Михайловичу! До Вас особисто зовсім інше ставлення. Ви - як раз з того покоління чиновників, яке повинне прийти на зміну тому, що є. Про яке я думаю, що чим молодше, тим більше європейське. Навіщо Ви так ображаєтеся? Навіщо берете на себе відповідальність за хвороби суспільства? Чи Ви впевнені, що я не права, коли писала про хворобу, яка роз'їдає країну руками чиновників? Якщо не писати, то воно ніколи не зникне. Ті, про кого я писала, - вони відразу розуміють, що це про них. Ображатися не треба. Якщо я Вас особисто образила - ВИБАЧТЕ!!!! Я не мала такої мети. В мене душа болить за Україну, яка гине від ракової пухлини - чиновників, які переслідують особисті інтереси. Мені б хотілося тут жити завжди. А останні 8 років наша сім'я тільки і робить, що вивчає способи поїхати звідси та спостерігати за всім ззовні. І все не втрачаємо надію. А відповідальність за це - на ВСІХ чиновниках, які задіяні в цій системі. ТАКА СИСТЕМА. Степінь вини кожного повинен визначити кожен особисто. Я не суддя. Я лише констатую загальний стан та свої спостереження. Я маю у власній сім'ї двох чиновників. Сама не становлюся, не дивлячись на пропозиції. І в цій системі не стану. Це МОЯ позиція. Нікому не нав'язую. Не критикую нічию позицію та вибір - поважаю право вибору, даному людині Богом. ВИБАЧТЕ!! Я в жодному разі не можу і не хочу нічого сказати особисто про Вас! |
|
|
|
| |
| stef |
Дата: Неділя, 2010-01-10, 7:54 AM | Повідомлення # 13 |
Давно тут
|
Michajlovich, Дарма ображаєтеся, це права п.Олена. Я перечитала ще раз статтю про чиновників. З чимось я згодна. З чимось ні. Але (як любить писати п.Олена) у сухому підсумку виходить, що вона права. Знаєте, якщо кажуть, що в країні найкраща наука, а нобелевських лауреатів немає, то замислишся: чи вона найкраща? Чи брехня? (це приклад) Якщо кажуть, що в нас всі чиновники хороші, це тільки окремі випадки, а куди не кинься - всюди байдужість з їхнього боку, відкати та хабарі за найпростіші речі - то починаєш вірити тому, що написала п.Олена Я що хочу сказати: якщо загальний стан в державі саме такий! Якщо корупція досягла жахливого стану, то це означає, що працює СИСТЕМА. Пояснення такої системи дуже логічно описано у п.Олени в тій статті І ображатися немає на що. Жодного переходу на чиюсь особистість я не побачила. Тим більше на Вашу. Шкода, що Вас більше не почуємо. |
Стефанія Б, директор прикарпатської школи випускниця п.Олени 2007 року
|
|
|
| |
| Chernannik |
Дата: Субота, 2010-02-13, 9:51 PM | Повідомлення # 14 |
Завітав
|
Уважно прочитала статтю пані Олени про чиновників, теж схвильована формальним ставленням влади до освітянських проблем. Підтримую думку пані Ельвіри стосовно необхідності організації спільних зустрічей, конференцій, "круглих столів" , можливо, зїзду освітян і представників влади, Міністерства освіти і науки з метою вирішення гострих проблем сучасної системи освіти. Тільки тоді буде результат, коли всі ці сторони будуть єдині щодо визначення майбутнього української освіти. До якого часу за рахунок скорочення витрат на розвиток освіти, на впровадження освітніх проектів будуть вирішувати економічні проблеми в нашій державі?  |
директор Миколаївської ЗОШ № 33
|
|
|
| |
| Василь |
Дата: Понеділок, 2010-02-15, 11:24 PM | Повідомлення # 15 |
Завсідник
|
| Я згідний з пані Оленою, що чиновники нас не хочуть чути. Якби в МОН нас хотіли почути, то на їхньому сайті вже давно (хоч, мені здається, раніше так було) був би хоч мініфорум, де б звичайний вчитель міг про щось запитати. Адже це не така складна проблема. А так в них сайт чисто інформаційний, тобто рух інформації лише зверху вниз. Руху вгору нема. І це вже багато про що каже. ЇМ ЦЕ НЕ ПОТРІБНО, ЇМ НЕ ПОТРІБНІ МИ З НАШИМИ ПРОБЛЕМАМИ. |
|
|
|
| |
Украинская Баннерная
Сеть
|

|