Помогите
| |
Неля |
Дата: Понеділок, 2009-11-16, 9:20 PM | Повідомлення # 1 |
Завітав
Група: Проверенные
Статус: Offline
|
Подала заявление на присвоение звания мастер 2-ой категории. Было отказано, ссылаясь на то, что счанало нужно подтвердить категорию специалист. Работаю мастером производственного обучения (в ПТУ) - 15 лет, заместитель директора с УПЧ - 5 лет. В настоящее время работаю мастером производственного обучения. Образование - высшее. Правомерны они в своих действиях? |
Повідомлення відредаговано Неля - Понеділок, 2009-11-16, 9:21 PM
|
|
| |
Василь |
Дата: Понеділок, 2009-11-16, 9:40 PM | Повідомлення # 2 |
Завсідник
|
Вам треба пошукати форум працівників ПТУ. Тут, в основному, спілкуються директори та завучі шкіл, а атестація в ПТУ, напевно, має свої нюанси. В нас допускається "перестрибувати" через категорію, але дирекція йде на це вкрай неохоче, створюючи таким людям додаткові перешкоди і всіляко відмовляючи від такого кроку. Наша директор заявляє, що так робити не можна, хоч, наскільки я пам'ятаю, в положенні про атестацію це допускається. |
|
|
| |
Неля |
Дата: Вівторок, 2009-11-17, 3:28 PM | Повідомлення # 3 |
Завітав
|
Дякую,за відповідь -саме то ,що мені створють додаткові перешкоди і всіляко відмовляють від такого кроку,я просто сильно ображена, так як всю навчально-методичну документацію для училища робила я,пакети документів з впроваджених стандартів ДПТНЗ по професіям, ліцензування нових професій все це мої досягнення,але змінилось керівництво,тому я майстер в.н., і немаю не яких прав,буду сперичатись залишусь без роботи,а мені 5 років до пенсії.Форум працівників ПТУ відповідь поки не дав. Дякую за підтримку. |
|
|
| |
pedrada |
Дата: Вівторок, 2009-11-17, 7:04 PM | Повідомлення # 4 |
Admin
Група: Администраторы
|
Пані Неля! не залишайте це напризволяще! Добивайтеся. Є апеляції, є профспілки, є, нарешті, суд. Якщо дозволите, пару порад (з мого власного досвіду): 1. Пишіть заяву на атестацію, де напишіть ту категорію, яку Ви вважаєте, що заслужили. Н зважаючи на те, що Вам будуть радити не писати чи писати не ту категорію. Напишіть заяву і попросіть її зареєструвати як "вхідну" 2. Вголос аргументуйте начальству чому Ви саме цього хочете. Скажіть також, що будете подавати і на апеляцію і, якщо треба, в суд. Це не погроза, це інформація. 3. Не зважайте на тиск. І Ви побачите, що вони не посміють знизити категорію, яку Ви написали. Просто не візьмуть на себе таку відповідальність. 4. Забудьте образи. В даному випадку це не допоможе, а напроти, покаже Вашу слабкість. Я ще не бачила випадку, коли людина наполегливо, без жодної думки про поразку, відстоювала свої права, щоб вона від цього не було тільки краще. |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
| |
Неля |
Дата: Вівторок, 2009-11-17, 11:39 PM | Повідомлення # 5 |
Завітав
|
Дякую,но заява на атестацію була написана 6 жовтня 2009року,термін до 10 жовтня в нашому закладі.Мені не відмовили, але 16 листопада на народі колектива при директорі (канікулярний період) мені при всіх це повідомили що я не маю право на ІІкатекорію майстра виробничого навчання,маю право тідьки на підтвердження, вони раді були,но ГОУН області заперечує.Судами їх не залякаєш,у них гроші та ,,великі люди ,,. Мені потрібна стаття ЗАКОНУ,вони діють по закону, відповідь їх така. |
Повідомлення відредаговано Неля - Вівторок, 2009-11-17, 11:40 PM
|
|
| |
Василь |
Дата: Середа, 2009-11-18, 0:51 AM | Повідомлення # 6 |
Завсідник
|
Quote (pedrada) Просто не візьмуть на себе таку відповідальність. Так, але потім - "з'їдять", особливо, якщо 5 років до пенсії. Проте, я згідний, добиватися треба, я б також добивався. Quote (Неля) Мені потрібна стаття ЗАКОНУ,вони діють по закону, відповідь їх така. Ви маєте право вимагати, щоб вони свої слова підтведили саме "законом": положенням про атестацію, інструкціями, роз'ясненнями від вищих атестаційних комісій. Наприклад, в положенні про атестацію вчителів ЗОШ є пункт, який передбачає ознайомлення людини, яка атестується, з усіма документами про атестацію. На курсах, що передують атестації, в нас обов'язкові лекції чиновників з обласного управління освіти, які саме займаються атестацією. І, повірте, коментарі обласних чиновників і чиновників місцевих докорінно відрізняються, особливо, що стосується протокольної атестації та атестації, коли перестрибуєш категорію. |
|
|
| |
pedrada |
Дата: Середа, 2009-11-18, 5:48 AM | Повідомлення # 7 |
Admin
|
Ви праві, RWT, треба вимагати підтвердження. Та провести пошук законів самому. Дуже часто чиновники не читають закони, а керуються лише тим, як їм розтлумачили ті, що наверху. В Інеті можна знайти будь-який закон та положення. Візьміть Положення про атестацію та проштудуйте його з олівцем в руках. ЗНАЙДІТЬ те місце в положенні, за що Ви можете зачепитися. Колись я таким чином добилася, що мені виплатили гроші за відрядження, хоча я здала документи через 2 тижні (бо забула посвідчення і мені висилали). Хоча жодному в нас не платили, якщо затримався хоча б на день! Мені виплатили у повному обсязі! Я тоді принесла роздруківку закону і написала офіційну заяву. Це був лище перший випадок, коли вони не взяли відповідальність на себе! Quote (RWT) Так, але потім - "з'їдять", Не можна так думати, коли ідеш воювати: так психологічно себе настроюєш на програш. Quote (Неля) Судами їх не залякаєш,у них гроші та ,,великі люди ,,. Повірте, ніхто не захоче витрачати ані грошей ані зв'язків на таку дрібницю!! Хоч в нас і корупція, але сили в них вже зовсім не ті! При першому ж супротиві - вони здаються! ПЕРЕВІРЕНО!! Сміливіше! Це тільки перший раз важко! Вам витрачати нема чого, а їм є. Тож Ви від початку у більш виграшному становищі! Маю на увазі: людина з вищою освітою та магістр управління сьогодні може знайти і більш оплачувану роботу (знаю купу прикладів), а у нього підмочена репутація грозить втратою посади. Та й черга, напевно, на Ваше робоче місце не вишукується щодня  |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
| |
Неля |
Дата: Середа, 2009-11-18, 1:05 PM | Повідомлення # 8 |
Завітав
|
У нас навпаки,черга на робоче місце вишукується щодня.Все училище в судах.Тому воювати я не можу, бо потім - "з'їдять", дякую за спілкування,бо дома це нікому не потрібно,а на роботі своєї тені лякаєшся,кожен сам за себе,"бали заробляє" перед адміністрацією-а Ти бивший адміністратор,тому бал вищій.Лекції чиновників з обласного управління освіти, які саме займаються атестацією у нас ніколи не було,тому пояснення я не почую.А у нас корупція, але сила в них є!І гроші є!Час виборів! А ЗАКОН тільки для мене. Положення про атестацію я проштудувала з олівцем в руках. Але ГУОіН області проти,мені так відповідають.Так що питань не буду задавать,працюйте до пенсії,а ні- вибачайте їм такі люди не потрібні.Які там іноваційні технології? Кому це потрібно?Головне "бали,бали",я їх питаю у нас учні і ми повинні дати їм кваліфікацію,а все на другому плані,но моє питання без коментарій. |
|
|
| |
Василь |
Дата: П`ятниця, 2009-11-20, 11:06 PM | Повідомлення # 9 |
Завсідник
|
pedrada, можна про це - методи управління в провінції - відкрити нову тему. Якщо народ буде чесний, Ви дізнаєтесь багато нового. Я, коли писав "з'їдять", знав, про що писав. Маю досвід боротьби з вітряками. Свого часу я висунув свою кандидатуру в депутати районної ради, і став конкурентом директора школи, яку активно підтримував район. Коли мене ввічливо попросили зняти себе, а я відмовився, отримав позачергову атестацію. Моєму синові, а він навчався в 9 класі і закінчив його з відзнакою, ставили двійки за ніщо з словами (при всіх учнях): "Як мені надоїли ці ..." - далі йшло моє (і синове) прізвище. Мене врятувало тоді депутатство в сільській раді (ми тоді також були недоторкані). 5 років тому завРВО в учительській тряс списками "неблагонадійних" і погрожував: "Після нашої перемоги вашого духу в школі не буде". Не перемогли, але... В нас ще живе совкова традиція - керівник не може бути без портфеля. Думаєте, колишній завРВО безробітний? Помиляєтеся, зараз він заступник голови райдежадміністації, і там курирує питання освіти і культури... А простого вчителя "з'їсти" - навіть ніхто не помітить. Причин можна знайти безліч (починаючи з того, що в поурочному конспекті після слова "Тема" поставив двокрапку, а не крапку, і закінчуючи - "Як ви мені надоїли ...). |
Повідомлення відредаговано RWT - П`ятниця, 2009-11-20, 11:07 PM
|
|
| |
pedrada |
Дата: Субота, 2009-11-21, 6:32 AM | Повідомлення # 10 |
Admin
|
Quote (RWT) pedrada, можна про це - методи управління в провінції - відкрити нову тему. Якщо народ буде чесний, Ви дізнаєтесь багато нового. Звісно можна! Дуже цікаво! Quote Я, коли писав "з'їдять", знав, про що писав. Я не маю жодного сумніву. Також маю власний досвід. Я двічі починала писати відповідь на відчай Неля, від утіхи до злості. Не рішилася. Боляче. Тому що бачу, що цей страх є у всіх і саме він їх живить. Не було б страху, не боялися б люди, і вони були б не такі. (Вони - це чиновники) Колись прочитала англійців у Financial Time, що українці зараз не здатні створити громадянське суспільство - бо мають совковий страх та інфантильність і беззубість. Вони мають надію на молоде покоління (яким зараз 18-25 років). Вони мають рацію: молодь інша. Якщо вони не задавлені з дитинства - то вони геть інші. Вони точно знають що хочуть та добиваються. Та борються за себе, наскільки мають сили на сьогодні. Частіше - намагаються сховатися (іноді за комп. іграшки). Відкрито проти системи зараз вони боротися не можуть - не мають сили. Коли будуть мати силу - через 20 років - вони змінять тут все на краще. Вони їздять за кордон та бачать як живуть там. Вони НЕ ХОЧУТЬ жити так ЯК ТУТ. Вони хочуть жити ЯК ТАМ! Якщо хочуть - зроблять. Але не раніше, ніж увійдуть в силу - 20 років. А ми - їхні батьки - не в змозі зробити - ми паралізовані страхом та беззубістю. Для нас власна самоповага та гідність - другорядні поняття, що поступаються тиску чиновників. Нажаль. Це не докір. Це не звинувачення. Це констатація. Це боляче, але це факт. І причини цього становища відомі, об'єктивні, але не важливі. Звісно пишіть, пане RWT, ОБОВ'ЯЗКОВО пишіть! Я підтримаю, багато хто підтримає. Вода точить каміння. |
|
|
| |
stefany |
Дата: Неділя, 2009-11-29, 6:27 PM | Повідомлення # 11 |
Зачепився
|
Quote (pedrada) Для нас власна самоповага та гідність - другорядні поняття, що поступаються тиску чиновників. Хочеться посперечатися, але сперечатися не можу: Ви праві Більшість промовчить, ніж собі клопоту зробить. А це і означає, що гідність - не на першому місці. Є ж цивілізовані способи добиватися своїх прав. А причин не добиватися можна знайти безліч. Насправді частіше за все Ви праві - не на першому місці самоповага та гідність. |
Стефанія Білик директор прикарпатської школи випускниця пані Олени 2007 р.
|
|
| |
Неля |
Дата: Неділя, 2009-11-29, 8:45 PM | Повідомлення # 12 |
Завітав
|
Да мені дуже боляче! Мовчала,тому що мені пообіцяли, що 30.11.2009. моє питання зададуть в області,але у них настав період (28.11.2009) переділ влади.Ім не до мене.RWT дякую за підтримку. Положення про атестацію у нас одне.Я його проштудувала з олівцем в руках,і не ЗНАЙШЛА те місце в положенні, за що могла зачепитися. Заяву з ІІ категорії майстра виробничого навчання на підтвердження я не переписала.Готую матеріали по атестації на область,працюю керівником творчої групи (над методичной проблемой),займаюсь наставництвом.Пусть потім мені відмовлять! Мені потрібен був закон.Я його не знайшла і ви мені не допомогли найти такий закон.Но я ВАМ дуже вдячна,коли мені було погано ВИ мене своїми відповідями підтримали. Да Я не борець, Я "трудяга". |
|
|
| |
stefany |
Дата: Неділя, 2009-11-29, 8:56 PM | Повідомлення # 13 |
Зачепився
|
Quote Да Я не борець, Я "трудяга". А чому Ви думаєте, що одне виключає інше? Пані Неля! Я на Вашій стороні. Більш того, пишіть результати Вашої боротьби! Я тепер дуже переживаю за Вас. Я підписалася на цю тему. Пані Олена написала жахливі речі. Я мушу з нею погодитися. Але вони не свідчать ПРОТИ ВАС! Винні в цьому наслідки того колоніального стану, в якому була Україна. Ми всі не борці. І це найгірше |
|
|
| |
Неля |
Дата: Неділя, 2009-11-29, 10:03 PM | Повідомлення # 14 |
Завітав
|
Пані Олена права. Я з нею погоджуюсь.Це не МИ винуваті.Це така система.І нам її не переробить.Треба щоб минуло 20 років,молодь думає інакше.діє інакше-мені з ними легко,але час голосу їхнього ще не настав. |
|
|
| |
stefany |
Дата: Неділя, 2009-11-29, 11:55 PM | Повідомлення # 15 |
Зачепився
|
Quote (Неля) але час голосу їхнього ще не настав. Погоджуюся. Але нам треба потроху теж, що можемо. Хоч голос подавати. Не можна втрачати гідність - бо пані Олена десь тут написала, що людина, яка не поважає себе - не може поважати інших. Як я згодна! Треба нам потроху потроху теж боротися, наскільки можемо. Пані Неля! Сил Вам! Пишіть, як Ви воюєте, як виборюєте, Ви не уявляєте, скільки сил дають такі написи. Ми всі вболіваємо за Вас! |
|
|
| |
Украинская Баннерная
Сеть
|

|