Середа, 2026-07-29, 10:44 AM

Зробимо освіту лідером!

Перша незалежна всеукраїнська педрада

· RSS ·
[Останні повідомлення]·[Учасники]·[Правила педради]·[Пошук]

[ | [Реєстрація] [Вхід] <
Коментують читачі блогу інформатизації освіти

Гарячі повідомлення

Секретні безкоштовні матеріали
(тільки для групи FM)

Блог інформатизації освіти
(останні повідомлення з передового фронту)

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: pedrada  

Розвиток коммуникативних умінь та навичок.
Монгол Дата: Субота, 2010-02-20, 5:55 PM | Повідомлення # 1
Завітав
Група: Пользователи
Статус: Offline
Чи вміють наші діти та педагогічні працівники спілкуватись? Чи відповідає рівень культури спілкування в навчальному закладі рівню культурного розвитку людства? Чому наші діти спілкуються здебільшого матом?

Светик Дата: Субота, 2010-02-20, 7:04 PM | Повідомлення # 2
Завітав
Група: Пользователи
На мою думку основна більшість вміє коректно спілкуватися, але бувають і такі випадки, коли рівень культурного спілкування бажає кращого. Я вважаю, що наші діти спілкуються матом, тому що в них дуже багато негативних прикладів ("Камеді Клаб" тощо), а ще те, що велика кількість батьків не приділяє дітям належної кількості часу (батьки зайняті зароблянням грошей) і вони виховуються на вулиці (або в Контактах).

Василь Дата: Субота, 2010-02-20, 9:20 PM | Повідомлення # 3
Завсідник
Група: Проверенные
Спілкування - моральна якість. Вона, в більшій мірі, залежить від стану суспільства, а школа - лише віддзеркалення цієї якості в суспільстві... Школа є частиною суспільства, можливо, її лакмусовим папірцем. Допоки хворе суспільство, до тих пір існуватиме ця проблема.
Я б не сказав, що діти в спілкуванні здебільше використовують мат, хоч проблема існує і стоїть гостро. Спілкуються матом переважно діти з тих сімей, в побуті яких мат - звичне явище. Я працюю в сільській школі, знаю кожну сім'ю, кожну дитину, кожну людину в селі. Тому мені видно, в яких сім'ях який рівень спілкування. Дитячий мат і спілкування в родині - пряма пропорційність. Якщо в сім'ї добрі відносини, ні телебачення, ні інтернет, ні вулиця не примусять дитину вживати мат. В такій сім'ї це зразу ж помітять. Якщо ж батьки (тато, мама), без мата не можуть, інакше в їх висловлюваннях втрачається зміст, дитина без мата також не зможе. Навіть, якщо вона мусить стримувати себе на уроках, - в позаурочній діяльності, під час змагань, на уроці фізкультури "гарячі" слівця проскакують. В азарті дитина переходить на свій природний стан, контроль за мовою відключається. Мати в середовищі учителів також чув. В нашій школі такої проблеми нема, навіть в особистому спілкуванні в нас до цього не доходить, якою б гострою не була дискусія...

Повідомлення відредаговано Василь - Субота, 2010-02-20, 9:22 PM

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Украинская Баннерная Сеть

Журнал

Заработай на своем сайте

Зробити безкоштовний сайт з uCoz