П`ятниця, 2026-07-31, 0:04 AM

Зробимо освіту лідером!

Перша незалежна всеукраїнська педрада

· RSS ·
[Останні повідомлення]·[Учасники]·[Правила педради]·[Пошук]

[ | [Реєстрація] [Вхід] <
Коментують читачі блогу інформатизації освіти

Гарячі повідомлення

Секретні безкоштовні матеріали
(тільки для групи FM)

Блог інформатизації освіти
(останні повідомлення з передового фронту)

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: pedrada  

Як виконати навчальний план
Василь Дата: Вівторок, 2010-02-09, 10:22 PM | Повідомлення # 1
Завсідник
Група: Проверенные
Статус: Offline
Шановні колеги. Звертаюся до вас з проханням поділитися способами, як зробити, щоб вовки були ситі і вівці цілі.
Шкільні педагоги в своїй роботі обмежені численними інструкціями, важливими, менш важливими, другорядними. Для будь-якого вчителя на роботі є три речі, які він не вправі порушувати: програма предмета, який він вчить, навчальний план та розклад уроків. В програмі вказано кількість годин, яка відводиться для вивчення даного предмета, в навчальному плані - кількість годин на тиждень, в розкладі розписано, в які дні вивчається цей предмет. Здається все зрозуміло. Але...
Програми розраховані на 35 тижнів навчання. Якщо одна година на тиждень - це 35 уроків. Цей урок в розкладі в понеділок. Ось тут і починається саме цікаве. В другому семестрі випадає 5 (!) понеділків на святкові дні. Тобто з 18 уроків (2 семестр) залишається 13. Перенести цей урок на інший день не можна: по-перше, розклад, по-друге, санітарні норми навантаження на дітей. Отже програма буде не виконана? Навіть, якщо правдами і неправдами весь матеріал ви вичитаєте, як це відобразити в шкільному журналі? Знову ж її величність інструкція допускає, що протягом року може випасти 1 урок при тижневому навантаженні 1 година (тобто допускається що з 35 уроків в вас записано в журналі 34, з 70 - 68 і т.д.). Тобто, якщо в мене в кінці року буде менше 34 годин (музика), то в наказі про виконання програм буде вкавзано, що програму я не виконав.
Така ситуація повторюється з року в рік, але щоб настільки - не пам'ятаю.
Хочу добавити, що великою мірою в цьому винне МОН та укладачі програм. В більшості програм І семестр розрахований на 17 тижнів. Дійсно, з 1 вересня до 31 січня 17 тижнів. Але ж є ще тиждень канікул! В цей тиждень уроків нема! Така ж ситуація і з ІІ семестром.
Тільки, прошу: не пишіть про резервні години - ні з музики, ні з художньої культури програма їх не передбачає.
Дякую!

stefany Дата: Середа, 2010-02-10, 6:38 AM | Повідомлення # 2
Зачепився
Група: Проверенные
Статус: Offline
Тільки хотіла сказати про резервні години lol

Насправді у мене так само було (не пам'ятаю, в якому році). У мене хімія - 2 години на тиждень, але від цього не легше: 5 вихідних на семестр - це забагато.
Ми тоді заміни зробили. Я виходила за тих, хто хворів в семестрі, разів 4 чи 5. Все закрили.

А інакше я просто не бачу
Хіба приписками зайнятися, а матеріал ущільнити.
Але ж хімію - не дуже ущільниш. Треба задачі розв'язувати.

Стефанія Білик
директор прикарпатської школи
випускниця пані Олени 2007 р.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Украинская Баннерная Сеть

Журнал

Заработай на своем сайте

Зробити безкоштовний сайт з uCoz