|
|
Чи повинен вчитель бути спонсором своєї школи?
| |
| Василь |
Дата: Неділя, 2009-10-11, 1:24 AM | Повідомлення # 1 |
Завсідник
Група: Проверенные
Статус: Offline
|
Можливо, наш район - унікальний. Але в нас вчителі спонсорують школи, в яких працюють. Мова не йде про систему, в кожній школі це по різному. Проте витрати на обладнання кабінетів, на різноманітні плакати, стенди, на витратні матеріали для оргтехніки і саму оргтехніку в нас лягають на плечі (вірніше - кишені) вчителів. В багатьох (не у всіх) школах району поїздки учнів на олімпіади, змагання, огляди-конкурси проводяться за рахунок вчителів-предметників (фізрук - на змагання, музрук - на концерт...). То ж у мене виникло питання: Чи повинен вчитель бути спонсором своєї школи? Адже школа не є акціонерним товариством, і вклавши туди кошти дивідендів не матимеш. А як з цим справи в школах інших регіонів? Чи є протидія таким порядкам? В нас на це така відповідь: "Не подобається - розраховуйся!", "Це ваші проблеми, де ви візьмете кошти". |
|
|
|
| |
| Олена |
Дата: Неділя, 2009-10-11, 4:05 PM | Повідомлення # 2 |
|
Зачепився
|
| Шановний (на) RWT, вибачте, не знаю, як Вас звуть. Такі справи не тільки у вашому районі. Я мовчу про те, що з РОО не виділяється жодної копійки на канцприладдя, методичну літературу чи оргтехніку, викручуйтесь самі! З благодійного фонду школи кошти витрачаються лише на косметичний ремонт кабінетів, за якими не закріплений клас, і коридорів. Слава богу, цього року вибили в директора гроші на оплату проїзду дітям на різноманітні конкурси й олімпіади (вчитель їде за свої!). Щорічно проводиться в школі конкурс-огляд кабінетів. І нікого не цікавить, за які кошти ти його обладнаєш, головне, щоб відповідало Положенню. Олена. Крим. |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Неділя, 2009-10-11, 6:00 PM | Повідомлення # 3 |
Admin
Група: Администраторы
|
Такі справи всюди. І не тільки в школах. Я не називаю це спонсорування в школу. Я це називаю - спонсорування в себе та у свій особистий результат. Якщо я пошкодувала витратитися на канцтовари: - не купила собі паперу - не заправила собі власний принтер - не друкую на домашньому принтері потрібне на уроці для своєї роботи, - не зробила ксерокопії (наприклад, роздатки на урок) А це все за свій рахунок - то я не отримаю бажаний результат, або буду сидіти і писати вручну (покараю сама себе витраченим часом і силами). Отже, ці трати - інвестиція в результат та створення собі комфортних умов роботи. Я, навіть, купляю собі програми, які, начебто потрідбно вимагати від закладу, адже тестуюча програма мені вдома не потрібна. Збирала 2 роки на неї, бо тоді (2002 р.) 1000 грн - це була для мене кусюча сума. Але задля того, щоб мати можливість швидко протестувати та отримати повний аналіз результатів за 2-3 хвилини, замість декількох годин - я пішла на це. І мені вже не цікаво, що думає про це заклад чи управління. Я маю цю програму, чим ЗНАЧНО підвищила свою власну ефективність та час на звіти і підготовку до нарад по успішності в мене зменшився в рази. Я для себе вирішила це таким чином: мені не цікаво, які умови створює для моєї роботи навчальний заклад. Я вирішила для себе, які умови мені потрібні: папір стільки, скільки треба, роздруковані роздатки, ксерокопіювання, коли потрібно, домашній принтер та сканер, програма тестів та електронні журнали. І все це я забезпесчую собі сама. Якщо щось дає заклад - сприймаю, як неочікувані зручності, на які я не розраховую. Я переконана. що професіонал просто повинен потурбуватися про засоби своєї роботи сам. Добре, коли про це турбується роботодавець (держава в нашому випадку) але не в тій державі живемо  |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
|
| |
| Василь |
Дата: Неділя, 2009-10-11, 11:00 PM | Повідомлення # 4 |
Завсідник
|
Я з Вами, пані Олено, в певній мірі можу погодитися: це потрібно для нашої роботи. Але заробітна плата повинна йти в сім'ю, а не розвиток матеріальної бази школи. Коли нас ставлять перед фактом, що ми повинні за щось заплатити, то аргументують це ринковими умовами, в яких ми живемо. Проте саме ринкові умови заставляють мене думати, що так не повинно бути: в ринкових умовах ніхто не викине гроші туди, звідки нема прибутку (матеріального, морального і т.п.), а школа, ще раз повторюсь, - не акціонерне товариство. Зрештою, кожен робітник розуміє, що верстат з програмним управлінням виконає роботу краще, ніж звичайний, але не йде на роботу з власним верстатом. В мене вдома маленький видавничий центр, для домашніх справ він не потрібний, але я вклав сюди кошти, бо він допомагає мені в роботі. Але чому в школі вчитель повинен оплачувати різні витрати? Невже ці кошти не потрібні сім'ї? В мене є власні діти, які потребують саме моєї підтримки. До речі, пані Олено, а як до Ваших витрат на роботі ставляться Ваші рідні? Можливо, через те, що ми самі купляємо те, що повинні вимагати від закладу, нас і заставляють це робити? Я й сам раніше сприймав ці витрати з розумінням, але прочитавши статтю http://www.osnova.com.ua/magazines/37/9/11716 , став думати про такі речі критично. |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Понеділок, 2009-10-12, 1:48 PM | Повідомлення # 5 |
Admin
|
Quote (RWT) Але заробітна плата повинна йти в сім'ю, а не розвиток матеріальної бази школи. Куди потрібні йти гроші вирішує ВИКЛЮЧНО сім'я. Ніхто не може категорично казати, куди вони мають іти! Одна сім'я вкладає гроші (інвестує) у навчання та підвищення власної ефективності - інші - ні. Наша сім'я ЗАВЖДИ вважала за найголовніше - саморозвиток кожного члена сім'ї. Важливіше за витрати на вишукану їжу та речі. Quote (RWT) Зрештою, кожен робітник розуміє, що верстат з програмним управлінням виконає роботу краще, ніж звичайний, але не йде на роботу з власним верстатом. В інформаційному суспільстві - іде. До власного верстату відноситься програмне забезпечення, куплене робітником. Якщо завуч, який купив собі програму розкладу піде зі школи - за нею піде і "верстат", який значно додасть ваги самому завучу як професіоналу. Quote (RWT) В мене вдома маленький видавничий центр, для домашніх справ він не потрібний, але я вклав сюди кошти, бо він допомагає мені в роботі. Але чому в школі вчитель повинен оплачувати різні витрати? Невже ці кошти не потрібні сім'ї? В мене є власні діти, які потребують саме моєї підтримки. Видавничий центр може бути окупним. Прикладіть розум та спробуйте продати щось, розроблене та надруковане Вами. Тільки від Вас залежить - чи буде Ваш цент потребувати грошей чи буде самоокупний. Quote (RWT) Можливо, через те, що ми самі купляємо те, що повинні вимагати від закладу, нас і заставляють це робити? Хто змушує? Мене ніхто не змушує. Просто, якщо я не можу чогось зробити для досягнення результату - я роблю все, щоб його досягти, а не аналізувати: а чого це я повинна це робити? а чому той, хто повинен - не робить того, що повинен? Тому що наступним буде: "Яка ж я нещасна!" А це рцйнівні думки. |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Понеділок, 2009-10-12, 1:56 PM | Повідомлення # 6 |
Admin
|
Quote (RWT) До речі, пані Олено, а як до Ваших витрат на роботі ставляться Ваші рідні? Коли я сказала чоловікові, що мені треба маленький видавничий центр вдома (так, я теж це пройшла), він погодився. І це не дивлячись на те, що щойно ми заняли 40 грн. на туфлі синові, бо йому не було в чому іти в школу. Це було відразу після кризи 98 року. В нашій сім'ї було декілька боргів та зарплати, які не покривали навіть поточних потреб. А погодився тому, що ми разом прорахували самоокупність цього центру. Гроші позичили. Було важко. За 2 місяці ми вивели центр на самоокупність. Прибутку не вимагалося, лише самоокупність. Так само потім вивели на самоокупність наші сімейні фінанси. але це тема іншої розмови.  |
|
|
|
| |
| Василь |
Дата: Вівторок, 2009-10-13, 2:53 AM | Повідомлення # 7 |
Завсідник
|
Пані Олено, я працюю в малому селі, де є лише кілька магазинів, сільрада та школа (місця роботи, де платять гроші). Ще, правда, є СВК (де майже не платять), але він на ладан дише і цієї зими не витримає. Кому потрібні тут видавничі послуги? Вчительський колектив маленький (13 чол.), дружний. Я живу за принципом, що від своїх грошей не беру і своїм не плачу. Свої розробки пропонував вчителям району, але й колег я за стільки років спільної роботи знаю добре, тому знову ж вони мені як свої... Одним словом, вийшло в мене як в анекдоті: "Тату, кінчайте торгувати, бо вже здачі нема чим давати". Нема в мене бізнесової струни... Нещасним себе не вважаю. Як я зрозумів, для Вас важливе місце в житті займає кар'єра. В мене - ні. Успіхи в роботі в мене є, вони для мене важливі, але людина працює, щоб жити, а не живе, щоб працювати. Просто, на роботі ми проводимо значну частину свого життя і все, що там відбувається, впливає на нас, на наше світосприймання. В мене є сім'я, діти, невістка, зять, внучка, якій скоро буде рік, та внучок, якому ось-ось виповниться 2 тижні... Моє життя - для них. Вибачте, за ліричний відступ... Але Ви мене не переконали, що оплачуючи шкільні витрати, я роблю інвестиції в себе. Оплачуючи шкільні витрати, я забираю гроші, чесно зароблені, з сімейного бюджету. Адже мова, часто, не йде про те, що треба придбати щось необхідне для роботи: потрібен стенд, до якого ти не звернешся ніколи, тому що ЇДЕ ПЕРЕВІРКА, і такий стенд (виставка, папка, ..., .........) буде ще одним балом в рейтинг школи... Смішно, якби не було так сумно. |
|
|
|
| |
| Michajlovich |
Дата: Вівторок, 2009-10-13, 12:38 PM | Повідомлення # 8 |
Трохи затримався
|
Добргого дня. Радий пане RWT за внука. Хай здоровенький росте на радість батькам та дідусям з бабусями. На рахунок "спонсорування школи". Не можна так категорично визначити, що є спонсорування в школу, що є спонсорування в себе. В даному випадку, в кожного своя мірка. Тому з пані Оленою Ви спілкуєтесь "на різних мовах". Зі сторони управлінця можу сказати наступне - застав дурня Богу молитися - голову розіб"є. Це стосується керівників шкіл, що прагнуть досягнути поліпшення (в даному Вашому випадку) матеріальної бази далеко неправильним шляхом, тим паче "заробити" бал. Нездоровий примус викликає невдоволення , а за нестійкий мікроклімат в колективі знімається не 1, а 3 бали!!! Девчому незгідний з Вашим трактуванням від своїх грошей не беру і своїм не плачу. Коли мова йде про нормальний обмін досвідом - да, цей принцип ідеальний. Проте коли все буде йти в односторонньому порядку, виникають величезні спокуси плагіату. І Ви також були б невдоволені тим, що вчитель якоїсь іншої школи, без Вашого погодження, використав Ваші надбання, незатративши жодних зусиль присвоїв собі ці заслуги та ще й за це став в авангарді освіти району ("надутий передовик"). Обідно і несправедливо. Тому кожна праця має бути оплачувана, опачувана в різних трактовках (не зациклюймось лише на грошах). Хто з Ваших односельців (приблизно Вашого та молодшого віку) може працюючи в селі та отримати за свою роботу нагороду в вигляді грамот всіх рівнів, нагрудних знаків МОН України (принаймі двох видів це точно)? Мало? В основному керівники підприємств. А вчитель може все, тому що педагогічні досягнення не визначаються лише посадою, а підходом до роботи. І буде Вам що внукам показати і про що розказати. Ця грамота за ....., цей значок за .... О!!! Дідусь не лише відчитував уроки, а творив уроки! Все красиво змальовано, правда. А насправді як цього досягнути в житті, коли міські школи, особливо обласного значення, матеріально забезпечені на 300% краще за Вашу школу? Але вони забезпечені лише матеріально, а Ви, я так думаю, забезпечені на 300% краще духовно і морально. А це на багато більше дає користі. Для прикладу. В нашому районі одна з найменших шкіл І-ІІ ступенів (лише до 40 учнів). Завдяки своїм напрацюванням знана не лише в районі, а й в області. Вони не опустили руки, вони розробили кучу розробок по організації та діяльності малокомплектної школи. І "товар" став користуватись значним попитом. В один момент заклад зрозумів, що наявного обладнання їм недостатньо для подальшого розвитку. Скрута - вона всюди скрута. Проте, заклад зумів забезпечити себе комп"ютерами та Інтернетом. Бо це їм потрібне. Зараз працюють над створенням свого сайту. Тому те що вони вкладають в свій заклад воно їм окупається, і надалі вони планують вклади. Просто необхідно бачити перспективу. Перше, що запитували - як в інших закладах? Та по різному. В основному все залежить від керівника закладу. Прямої вказівки від відділу освіти (принаймні в нас) на збір коштів для поповнення мат. бази тим паче зі вчителів нема і неможу бути. |
Кедись Сергій Михайлович
|
|
|
| |
| larisa_mp71 |
Дата: Вівторок, 2009-10-13, 3:13 PM | Повідомлення # 9 |
Трохи затримався
|
Доброго дня шановні відвідувачі сайту! Щодо думки пана RWT - не погоджуюсь. Якщо Вас влаштовує той факт, що ви будете використовувати застаріле дидактичне забезпечення, приходити в кабінети із застарілим обладнанням - будь-ласка. Але Ви самі бачите, що теперішнє покоління учнів , а власне і Вас самих це не влаштує. Бо в себе вдома, як господар, ви так не розмірковуєте. А школа - це наш другий дім. Це не пафосні слова. На робочому місці кожен з нас повинен відчувати себе комфортно. А надіятись на те, що якийсь добрий чоловік, щось вам подарує - даремна справа, зокрема якщо ви живете у сільській місцевості, де батьки ваших учнів не забезпечені роботою. |
Лариса Пекарська
|
|
|
| |
| Василь |
Дата: П`ятниця, 2009-10-16, 9:18 PM | Повідомлення # 10 |
Завсідник
|
Звичайно, мене радує ваш дружній тон. Але робота є робота, а не другий дім. Так, там ми проводимо значну (не менше третини) частину життя і хочемо почувати себе там комфортно, але ми там не живемо.Там ми заробляємо гроші, щоб тратити на дім власний. Якщо хтось зі мною не погоджується, признайтеся для себе чесно, що якщо перед вами альтернатива - або в школу, або додому - і подвійних витрат ваш бюджет не витримає, куди ви витратите гроші, особливо якщо вдома "горить"... Якщо в школі і вдома нема комп'ютера, куди ви перш його купите??? Ми всі переживаємо за роботу, всі маємо поточні витрати на необхідне для роботи. Але цього НЕ ПОВИННО БУТИ. Саме для цього я підняв цю тему. Зрештою, запитайте в своїй бухгалтерії (а там не менше вашого переживають за свою роботу і свій рівень), скільки коштів вони витрачають на те, що повинно бути на робочому місці? Якщо вкладати свої кошти в роботу, для чого тоді працювати? Наведу приклад. В цьому році мені дали "Художню культуру" в 9 класі. 1 година. Матеріалів - нуль. Підручник прийшов лише на цьому тижні і лише 1 (один!!!!) на школу. Щоб чогось навчити, я вже другий місяць роздруковую матеріали. Купив диски "Художня культура. 9 клас. І семестр" (40 грн), але як я їх використаю? В школі нема компа, який би читав DVD, а в комп'ютерному класі (тиждень як поставили) комп'ютери старі (такий в мене був років 7 назад) і в жодному нема навіть CD-ROMа. Можна було б з флешки, проте DVD-диск закодований і не ріжеться. Що, тепер мені ще й DVD-ROM купувати? За "Художню культуру" в першому семестрі я зароблю 216 грн. (а якщо добавити вирахування, то лише 162...). Як вам така арифметика? Якщо мені повністю фінансувати всі свої уроки, дружині (а вона теж вчителька) - свої, за що ми жити будемо, при такому розкладі прибутків і витрат? В мене нема інших доходів, крім заробітної плати. Зрештою, чому вчитель з власної кишені повинен розплачуватися за чужі помилки (невчасно і не в повному об'ємі виданий підручник, відсутня матеріальна база в школі, предмети вводяться непродумано)? ВЧИТЕЛЬ НЕ ПОВИНЕН БУТИ СПОНСОРОМ СВОЄЇ ШКОЛИ! Не подумайте, що я прийшов в школу за великими грошами, я працюю старанно, вхожу в районну творчу групу вчителів музики. Але при такому ставленні держави і місцевих органів влади до освіти пропадає всяке бажання працювати. Додано (2009-10-16, 9:18 Pm) --------------------------------------------- Quote (Michajlovich) І Ви також були б невдоволені тим, що вчитель якоїсь іншої школи, без Вашого погодження, використав Ваші надбання, незатративши жодних зусиль присвоїв собі ці заслуги та ще й за це став в авангарді освіти В мене був випадок в 2005 році, коли я дав на дискеті колезі з іншого району свій посібник, виданий на районному рівні, а через кілька місяців це й же посібник з іншою назвою вийшов на обласному рівні, а я - лише співавтор. Пожалів колегу, ніде не скаржився... Можливо, даремно... |
Повідомлення відредаговано RWT - П`ятниця, 2009-10-16, 9:21 PM
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Субота, 2009-10-17, 9:27 PM | Повідомлення # 11 |
Admin
|
Quote (RWT) Як я зрозумів, для Вас важливе місце в житті займає кар'єра. Зовсім ні. Моє життя повністю спрямоване на дітей. От зараз треба допомогти молодшому отримати гідну освіту. Детальніше можете почитати в моєму журналі: сам журнал Спогади: А ще до того, я займалася ВИКЛЮЧНО дітьми, вишовши на роботу де зайнялася своїм професійним зростанням, коли молодшому виповнилося 9 років. Зараз, у гострій нестачі кадрів в нашій професії, щорічно ВІДМОВЛЯЮСЯ від пропозицій про посаду: маю принципи. Маю внутрішню свободу та в пріоритеті своїх дітей, це для мене найважливіше. Справа не в тому, у кого що є на першому місці. Справа в моїй свободі. Людина, яка ставить високу планку в роботі НЕ ОЗНАЧАЄ, що вона трудоголік, або зациклена на кар'єрі. А ззовні так здається, тому що такі люди скоріш ставлять таку ж високу планку і в особистому житті. А коли планка висока і досягти її дуже хочеться - знаходиш СПОСОБИ досягнення планки (А НЕ ВІДМОВКИ щоб не досягати). Я теж виховувалася в СРСР, де до бізнесу була вихована стійка відраза. Бажання та внутрішня планка давали таке почуття: НЕ ЗРОБИТИ - НЕ МОЖНА! Хоча ніхто б не засудив, якби ми не зробили. Бо більшість не робило і половини того, що робили ми. От і все. А як придумати, щоб вийти з кожного положення - треба думати. Треба шукати можливості. Як тільки починаєшь себе жаліти чи приходить на думку хоча б одне виправдання - ВСЕ! Зроблено не буде. Мозок починає працювати на генерування виправдань і годі. Не можу нічого порадити на Вашу ситуацію з підручниками та диском. Співчуваю. Тут кожен повинен виходити з тієї ситуації, яка є. Тільки Ви можете знайти, оцінити можливості та використати їх. Їх тільки треба шукати. Quote (RWT) Зрештою, чому вчитель з власної кишені повинен розплачуватися за чужі помилки (невчасно і не в повному об'ємі виданий підручник, відсутня матеріальна база в школі, предмети вводяться непродумано)? Висказати обурення на районному чи обласному, чи республіканському рівні - Створити та очолити незалежну профспілку чи громадську організацію вчителів, яка добиватиметься від міністерства осудних конкретних, а не якихось дій. Це теж можливість. Але на майбутнє. А на сьогодні все одно треба виходити з положення, о діти вчаться. а Ви вчите їх зараз. повірте, я не даю Вам ЖОДНИХ рекомендацій і не заохочую витрачати власні гроші на Quote (RWT) Пожалів колегу, ніде не скаржився... Можливо, даремно... Даремно. Ви заохотили крадія, а це проти головної божої заповіді. |
|
|
|
| |
| Василь |
Дата: Субота, 2009-10-17, 10:18 PM | Повідомлення # 12 |
Завсідник
|
Дякую, пані Олено! Ми , здається, починаємо розуміти один одного. Вихід, звичайно, я знаходжу, але це за рахунок мого часу, моїх нервів. Всі видані підручники в мене з кінця серпня, але лише в комп'ютері. Ви не звернули увагу, в який час я з'являюся на форумі??? 5 годин сну на добу- і все можна встигнути: і підготовитися до уроків самому, і підготувати матеріали для учнів. Правда, в останні років 5 у вчителя стало багато лишньої писанини. Вірите, що третину матеріалів, які я готовлю, не мають жодного відношення до навчання-виховання. Можливо і комп я освоїв, бо він дає можливість дублювати (творчо переробляти) матеріали з мінімальною затратою часу. Quote (pedrada) Висказати обурення на районному чи обласному, чи республіканському рівні - Створити та очолити незалежну профспілку чи громадську організацію вчителів А що це дасть, крім зайвого головного болю? Ви думаєте на районному рівні не знають становища справ? Але вгорі вигідно цього не помічати, адже справа не стоїть на місці, матеріальна база поповнюється, освіта працює. Адже вчителю соромно йти до дітей з старими дидактичними матеріалами, старими підходами... Замкнуте коло. Відносно незалежної профспілки... Були спроби в часи, коли ми не отримували зарплати. Проте на чолі завжди знайдуться демагоги, які за власні інтереси підпишуть що завгодно... Навіть "незалежна" профспілка швидко попадає в залежність від кого-небудь з високою посадою. Дружина взагалі в знак протесту вийшла з профспілки, я ще ні, але для чого вона зараз існує, чесно кажучи, не розумію. В нас проспілка існує, щоб трудовлаштувати не пенсії попередніх заврайвно... |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Субота, 2009-10-17, 10:45 PM | Повідомлення # 13 |
Admin
|
Quote (Michajlovich) В даному випадку, в кожного своя мірка. Тому з пані Оленою Ви спілкуєтесь "на різних мовах". Так, дякую Михаличу, Ви праві. У кожного своя точка відліку Quote (Michajlovich) Тому кожна праця має бути оплачувана, опачувана в різних трактовках Неоплачувана робота не ціниться тим, для кого ця робота робиться. Некуплена річ не цінується. Закон. Якщо Ви не просите ЖОДНОЇ ціни за свою роботу - то Ви самі її не цінуєте. І не поважаєте себе. а людина, яка не поважає себе - не може поважати інших. Та й інші її поважати НЕ МОЖУТЬ. |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Субота, 2009-10-17, 10:57 PM | Повідомлення # 14 |
Admin
|
Quote (RWT) що це дасть, крім зайвого головного болю? Ви думаєте на районному рівні не знають становища справ? Але вгорі вигідно цього не помічати, адже справа не стоїть на місці, Головний біль буде, адже нічого просто не буває. І на районному рівні можливо все знають і не помічають, але так і буде, поки ми будемо мовчати. Quote (RWT) Навіть "незалежна" профспілка швидко попадає в залежність від кого-небудь з високою посадою. Так всюди, де населення пасивно і швидше дасть із собою щось зробити. ніж сперечатиметься. Там, де населення чекає доброго царя, якого в природі не буває. Влада (чи царь) там веде себе пристойно там, де їй забороняють вести себе інакше. Quote (RWT) Дружина взагалі в знак протесту вийшла з профспілки, Я також вийшла. Бо не знаю - чиї путівки я оплачувала з ріку в рік. |
|
|
|
| |
| Michajlovich |
Дата: Середа, 2009-10-28, 1:02 PM | Повідомлення # 15 |
Трохи затримався
|
Ой! Профспілка - це така "дуриловка". Це взагалі така тема про яку напевно 99% респондентів нічого доброго не скажуть. Певний період був в страйковому комітеті, судувся з відділом освіти, виграв два суди. Працюючи пізніше в відділ освіти на протязі 10-ти років великої вигоди вчителям в функціонуванні профспілки взагалі не бачу. В місяць відраховуємо порядку 12,95 тис. грн. Питання - кому і навіщо? Аби таку суму давали щомісяця на матеріальну базу школи, то і не виникало б питань про спонсорство вчителів. На одній з нарад, в стані "НЕЗНАЧНОЇ" роздратованості діями профспілки, з представниками обласної профспілки виникла полеміка на рахунок чим мені, як вчителю, може допомогти профспілка у вирішенні трудового спору - А ФАКТИЧНО НІЧИМ, поплачеться разом з вами в рубашечку, а з проблемами - ви саменькі. В один період їздив на акцію протесту профспілок в м. Київ. Фарс та й годі. В кінці мітингу -"висунення кандидата ........ ". Це треба ж було зі всієї України зібрати людей під маркою відстоювання інтересів, нічого не вирішивши по стуті проблеми, абсолютно, а от кандидата висунули. Все - з того часу профспілка в моїй уяві .......... неможу підібрати правильного гидотного слова, не захисник а "вампір", що смокче гроші і нерви. Вибачте, що трішки не по темі. |
Кедись Сергій Михайлович
|
|
|
| |
Украинская Баннерная
Сеть
|

|