|
|
Прийняття закону про ЗНО
| |
| sonya933 |
Дата: Середа, 2009-09-23, 9:32 AM | Повідомлення # 1 |
|
Завітав
Група: Пользователи
Статус: Offline
|
| Комітет Верховної Ради з питань освіти і науки пропонує розглянути народним депутатам законопроект, в якому йдеться про організацію ЗНО в правовому полі. Чи буде проводитись ЗНО в 2010 році на законній основі? |
|
|
|
| |
| garri6427 |
Дата: Четвер, 2009-09-24, 9:17 PM | Повідомлення # 2 |
|
Завітав
|
Перший раз чую, що є Закон "Про ЗНО". При цьому хочу зазначити , що цей Закон повинен бути.Поряд з цим варто зазначити, що після введення відповідних деректив значно зменшилось хабарництво та бюрократизм при вступі до ВНЗ. Проте, потрібно внести зміни до типових правил прийому до ВНЗ, об"єктивно врахувавши пільговові категорії вступників, які впливають на якість прийому. |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: П`ятниця, 2009-09-25, 8:28 PM | Повідомлення # 3 |
Admin
Група: Администраторы
|
Цей закон обов'язково повинен бути. На мій погляд, в ньому потрібно врахувати: 1. Відмову від випускних іспитів (ЗНО зараховувати за випускний) 2. Відмову від будь-яких пільг при вступі до ВИШів. 3. Відмову від врахування атестату при вступі |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
|
| |
| garri6427 |
Дата: Неділя, 2009-09-27, 6:13 PM | Повідомлення # 4 |
|
Завітав
|
| Хочу цілком погодитися з Вами, Олено Вікторівно. Але, на мій погляд, я додав би до вищевказаного один пункт. Від ЗНО звільняються випускники минулих років, які перебували в Збройних силах України, а також працівники підприємств, які хочуть здобути вищу освіту за фахом. Приймати таких абітурієнтів необхідно за результатами співбесід при вступі на заочне відділення за умови продовження роботи на даному підприємстві |
|
|
|
| |
| sergey_lemeschuk |
Дата: Неділя, 2009-09-27, 7:58 PM | Повідомлення # 5 |
|
Завітав
|
| Господин, Гарри 6427! То, о чем Вы говорите - это все те же льготы... А их нужно совсем убрать... только тогда ЗНО быть!!! |
|
|
|
| |
| wic_19815767 |
Дата: Понеділок, 2009-09-28, 11:08 PM | Повідомлення # 6 |
|
Завітав
|
| Не можу повністю з Вами погодитись, Олено Вікторівно на рахунок відмови від випускних іспитів - це взагалі в 10-11 класах відверне учнів від школи. Вони й так не хочуть ходити, то до репетитора, то ще кудись а так взагалі їх в школі не застанеш, бо атестат їм вже не треба буде... За Вашими умовами треба змінювати систему освіти.... вводити коледжі, як у всьому світі |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Середа, 2009-10-07, 5:05 PM | Повідомлення # 7 |
Admin
|
garri6427, Quote (garri6427) Від ЗНО звільняються випускники минулих років, які перебували в Збройних силах України, а також працівники підприємств, які хочуть здобути вищу освіту за фахом. Так було при Радянському союзі. Воно себе зжило. Ні, я вважаю, що вони повинні здавати екзамени на право вступу. Нехай підтвердять свої знання, що вони гідні для вступу нарівні з випускниками шкіл. ТЕ, що їм важче вчитися - так вони ж не відпочивати вступають у виші! Там же вони будуть вчитися! Quote (wic_19815767) відмови від випускних іспитів - це взагалі в 10-11 класах відверне учнів від школи Якщо зміст навчання учням буде потрібний - вони будуть ходити. А за таких умов, коли в старших класах викладаються елементи вищої математики ВСІМ! На обов'язковій умові! От це нонсенс, а не те, що здоровий глузд штовхає учнів на відмову від цих знань. Може, коли старші класи будуть напівпорожні "за ненадобностью" туди будуть ходити тільки ті, кому це дійсно треба: хтось буде вивчати історію, хтось через козла стрибати на оцінку, а хось - інтеграли брати. Цитата: журналіст Роман Скрипін в передічі Радіо Свобода: "Скільки я вчився в школі, мені вчителі казали: вчи алгебру - це тобі обов'язково потрібно буде в житті. Я і досі не можу зрозуміти - коли ж вона мені знадобиться?" |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
|
| |
| Terra |
Дата: Середа, 2009-10-14, 0:50 AM | Повідомлення # 8 |
Трохи затримався
Група: Проверенные
|
| Пані Олена, не розумію, чому треба відмовитися від атестату? Навіщо тоді ходити до школи учням? Вони дійсно наймуть гарних вчителів для двох-трьох предметів і все. Так сталося цього року майже, ті хто кроптів над усіма предметами за медаль, але не був льготником - не потрапив до престижного ВУЗу, а хто не гаяв часу на непотрібне з їх точки зору - гарно підготувався й отримав що хотів. Так що тоді є вірним?. |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Четвер, 2009-10-15, 10:22 AM | Повідомлення # 9 |
Admin
|
Quote (Terra) Вони дійсно наймуть гарних вчителів для двох-трьох предметів і все. Можливо, саме це і потрібно суспільству? 3-4 обов'язкових предметів і все? Може система освіти відстала від потреб суспільства? Живе ж так Європа та Америка! В Америці та більшості країн Європи є тільки 4 обов'язкових предметів. А практика - критерій істини. Так практика показує, що і без 13 обов'язкових предметів можна значно краще жити, ніж ми. Я саме про це і думаю, коли кажу про відміну обов'язковості атестату. Не можна допускати впливу поганої оцінки з літератури на майбутнє талановитого програміста. Не можна допускати поганої оцінки з алгебри на долю талановитого письменника чи журналіста. А ми мучаємо і себе (вчителів) і дітей, гоняючись за цим балом, та змушуючи їх вивчати те, що їм точно не буде потрібно. Обманюємо себе та їх, що вивчення інтегралів їм колись буде потрібно, або виховає їх якось. НІЧОГО не виховає їх без їхньої внутрішньої мотивації, принесе лише приниження. Отже, я вважаю, що відмова від врахування середнього балу атестату - це можливість дати суспільству вибират ті проедмети, які ВОНИ вивчати ХОЧУТЬ, а не ХТОСЬ із міністерства, хто ХОЧЕ щоб вони це знали. Статті, що зачіпляють цю тему: Простий тест на те, яку реформу освіти вибрати? Чому наші діти вчаться шахраювати саме в школі? Як пов'язані шпори з криміналом |
|
|
|
| |
| stef |
Дата: Четвер, 2009-10-15, 11:30 AM | Повідомлення # 10 |
Давно тут
|
Вітаю, колеги! Я була у змушеній відпустці (лікувалася), скучила за педрадою. Рада, що є нові учасники та нові цікаві теми! Я згодна з Вами, пані Олено! В Європі вивчають предмети більш диференційовано та спеціалізовано. Це, на мій погляд, дуже правильно. Мені, наприклад, вже набридло: приблизно 3 відсотки дітей дуже сильно зацікавлені в предметі. Та десь 15 % кожен рік заявляють, що їм це не потрібно і їх влаштовує навіть 1 бал з предмету. Давши їм свободу мати 1 бал з предмету - тим самим не вивчати цей предмет. Відмова від врахування балу атестату і є надання такої свободи. |
Стефанія Б, директор прикарпатської школи випускниця п.Олени 2007 року
|
|
|
| |
| Lyubimtchik24 |
Дата: П`ятниця, 2009-10-16, 3:51 PM | Повідомлення # 11 |
Зачепився
|
| sonya933, ЗНО-2010 проводиться на законній основі. У Законі зазначено, що МОН визначає форму вступу до ВНЗ. А своїм наказом на 2010 рік Міністерство визначило форму вступу - зовнішнє незалежне оцінювання. Які ще будуть запитання? На найближчі 3-5 років Україна апробуватиме різні моделі проведення ЗНО, тому змінюватимуться і умови його проведення, і формат. |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Субота, 2009-10-17, 10:30 PM | Повідомлення # 12 |
Admin
|
Quote (Lyubimtchik24) На найближчі 3-5 років Україна апробуватиме різні моделі проведення ЗНО, тому змінюватимуться і умови його проведення, і формат. Я вітаю ці дії повністю! Часто чую стогін від вчителів, що бідні діти, на яких експериментують: треба було спочатку відпрацювати, а потім давати дітям. Але ж не можливо було повністю все спочатку відпрацювати, а потім впроваджувати. Бо на чому ж відпрацьовувати? |
|
|
|
| |
| Василь |
Дата: Субота, 2009-10-17, 10:50 PM | Повідомлення # 13 |
Завсідник
|
Quote (pedrada) Але ж не можливо було повністю все спочатку відпрацювати, а потім впроваджувати. Бо на чому ж відпрацьовувати? ЗНО було апробовано спочатку в кількох (2 -?) областях і лише після цього впроваджено в межах держави. Вважаю, це найбільшою реформою в освіті ( і не лише в освіті, а й в державі) останніх років. Але введення ЗНО вимагає повного реформування освіти. Причому, реформування продуманого, з широким обговоренням в суспільстві, з докладним аналізом наукових педагогічних центрів. |
|
|
|
| |
| Lyubimtchik24 |
Дата: Понеділок, 2009-10-19, 9:39 AM | Повідомлення # 14 |
Зачепився
|
| pedrada, Олено Вікторівно! Знали б Ви, як важко з нашими людьми відпрацьовувати... Кільканадцять разів треба показати на ЗЕЛЕНИЙ КОЛІР І ЩЕ ДОВЕСТИ, ЩО ЦЕ - ЗЕЛЕНИЙ, А НЕ РЯБИЙ ЧИ ФІОЛЕТОВИЙ!!! Додано (2009-10-19, 9:39 Am) --------------------------------------------- RWT, Погоджуюсь повністю із тим, що це наймаштабніший проект у рамках держави. А те, що це вимагаю кардинального реформування, то міністр розуміє і робить все можливе для запровадження цих змін. Шкода, що і депутати розуміють і ректори ВНЗ, чим це їм заважає... Але ще ректори розуміють, що працювати з тим контингутом, який вони набрали на пільговій основі - складно. Через деякий час ця аномалія відгукнеться, і в першу чергу - на престижності самих ВНЗ, кадровому забезпеченні. Чомусь жоден керівник установи, організації хоче мати сильні кадри, з високим рівнем фахової підготовки. А кого підготують із пільгами та 124 балами? |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Субота, 2009-10-24, 7:46 PM | Повідомлення # 15 |
Admin
|
Quote (Lyubimtchik24) А кого підготують із пільгами та 124 балами? Погоджуюсь. Нещодавно спілкувалася з представником однієї ІТ компанії в Києві (іноземне підприємство). Вона сказала, що при прийомі на роботу в них дипломи наших ВИШів не беруться до уваги взагалі. Вони мають свої курси програмістів, які з успіхом закінчують ті, кого вигнали з вишів, або не вступили туди взагалі. І навпаки, дипломовані програмісти часто не витримують жодної критики. А курси мають такий режим роботи: -30 днів без вихідних і свят. - Викладачі - з Америки та Європи. Часто з перекладачем. - 12 астрономічних годин в день - заняття. 90% практичних занять. - Домашні завдання обов'язкові. - За пропуски більше 4 годин - відрахування. Причини пропусків не враховуються та не питаються. Тому, що індивідуально ніхто не займається. а самотужки наздогнати не можливо. - Раз на тиждень - тестування. Нижче 25 балів (зі 100 можливих) - відрахування. - Вихідне тестування та творче завдання, на яке відводиться 48 годин. За результатом навчання - їх беруть на роботу. Зарплата - від 2000 дол. США Під час навчання платять стипендію: 50 дол. в тиждень. Як кажуть, щоб нічого не відволікало від навчання. Але заради справедливості - вони підписують контракт, де зобов'язуються в разі не проходження тестів та відрахування - відпрацювати в компанії певний термін на різних роботах. З такою якістю фахівців, що випускають наші ВИШІ - ясно, чому пільги не відмінять. Бо доведеться самим викладачам підвищуваи свій рівень, причому набагато. |
|
|
|
| |
Украинская Баннерная
Сеть
|

|