|
|
Зневажливе ставлення учнів та батьків до педагогів
| |
| Natalka |
Дата: Середа, 2009-08-26, 10:32 PM | Повідомлення # 1 |
Завітав
Група: Пользователи
Статус: Offline
|
| 26.08.2009 на підсумковій колегії МОН, яка відбувалась у селекторному режимі, міністр оголосив, що готуються рекомендації щодо поліпшення ситуації зневажливого ставлення учнів до педагогів. Кожен із нас може назвати чимало прикладів хамства з боку дітей та їхніх батьків до вчителя. Журнал "Завуч" на своїх сторінках уже піднімав цю проблему. Давайте поспілкуємось і на педраді з даної проблеми. Можливо, наші пропозиції та зауваження стануть основою міністерських рекомендацій?! |
Наталія
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: П`ятниця, 2009-08-28, 8:01 AM | Повідомлення # 2 |
Admin
Група: Администраторы
|
Моя пропозиція: Вчителю не будуть грубити, якщо: 1. Вчителя поважають. А поважати його будуть тоді, коли вчитель САМ СЕБЕ ПОВАЖАЄ. Якщо вчитель сам себе поважає, він не буде собі дозволяти ставити себе вище за інших. Діти відносяться туди ж. Якщо всім своїм виглядом та тоном показувати, що Ви дітей поважаєте, не буде хамства. ПЕРЕВІРЕНО моєю власною практикою. Наприклад: Хто заважає називати наших учнів на "Ви", як це прийнято у цивілізованих країнах? Чи називаєте Ви своїх учнів: "Пан, панночко?" - показуючи повагу до них як до рівних собі? Чи не забуваєте Ви слова "Будь-ласка", коли просите їх щось зробити, навіть, можливо, вийти до дошки? А чи не пам'ятаєте Ви головне золоте біблійне правило: "Як Ви хочете, щоб поступали з Вами, так поступайте із іншими?" Пам'ятаєте про це, коли публічно вичитуєте підлітка? Тоді - як Ви, так і к Вам. 2. Вчителю довіряють як фахівцю. Вчитель має бути експертом у тому, чого навчає. Якщо вчитель не може роками освоїти елементарні та дуже важливі для дітей речі (як комп'ютер чи функції мобілки), то він для дітей не може бути експертом. Хоча б тому, що вчитель неодмінно вже більше і більше буде інформаційно відставати від учнів. Інформаційно - значить ерудовано. Для учня він стане чимось застарілим. Отже, повага зменшується. 3. Не брехати учням. Ми настільки часто брешемо учням, що самі вже стали обманювати себе. Наприклад (один приклад з багатьох) Учні не завжди знають, навіщо їм треба стільки вчити з кожного предмету. Я, чесно кажучи, теж не знаю. А Ви знаєте? А коли учень задає ці питання, що ми йому кажемо? Стандартна відповідь: "Життя довге. Не знаєш, де буде потрібно, не знаєш, що саме тобі знадобиться. Вчися, знадобиться." Для дитини, яка будь-яку інформацію в Інтернеті знаходить протягом лічених хвилин - це не аргумент. А для Вас? Ви впевнені. що якщо через 20 років йому знадобиться математика - він її згадає? А чому не сказати правду? Що ми не можемо не вчити його цьому! Що нас змушують. Що МОНУ не дає іншого варіанту. Та МОНУ не дозволяє нам ставити оцінки, якщо учні цього не вивчать. Тому, якщо оцінка важлива - тобі доведеться вивчити. Якщо не важлива - можеш не вчити: поставлю одиницю. Не знаю, який результат, але, як правило у мене з цими учнями завжди хороші відносини. |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
|
| |
| Олена |
Дата: Субота, 2009-09-05, 8:47 PM | Повідомлення # 3 |
|
Зачепився
Група: Проверенные
|
| Цілком підтримую пані Олену. Іноді ми самі наражаємо себе на хамство та грубість своїми діями. А чи не проходили повз учнів, які чубляться на перерві? Наша бездушність породжує у відповідь те саме. Треба ставитися до інших так, як хочеш, щоб ставилися до тебе. Мовчан Олена, група УНЗ-08-Б1. |
|
|
|
| |
| наташа |
Дата: Субота, 2009-09-05, 9:08 PM | Повідомлення # 4 |
|
Давно тут
|
| С детьми, лично у меня все в порядке,я действительно обращаюсь к ним на " вы" и пр. о чем написано выше.а вот родители, вот хамы. вот уж нахалы есть. И чуть что -я поеду в РОО, в Министерство. А я говорю,чтоб не тратили время,а сразу обращались в Организацию Объединенных Наций. И противно то ,что вышестоящие не разбираются-все решается в пользу родителя. И даже когда это быдло заявляет: "Вот почему вы учителя? Потому что несостоявшиеся люди! Вот я бизнесмен,а вы что..." все равно мы обязаны исполнить его капризы.Все знают как учитель должен работать,как подходить к ребенку. а то что ребенок их хамит не понимают.Ольга-Крым |
у нас все получится
|
|
|
| |
| ata |
Дата: Субота, 2009-09-19, 2:00 PM | Повідомлення # 5 |
Завітав
|
| Якщо учні чубляться на перерві, ти можеш пройти мимо не через байдужість, а просто з елементарного почуття самозахисту. Бо тебе можуть у відповідь на зауваження не лише "обматюхать", а і штурнуть, кинуть в тебе гнилим яблуком, плюнуть... А дома батькам розказати, що синці, то вчитель поставив... Взагалі вчитель не має права ні на що...навіть, на те, щоб провести нормально урок. І навіть, якщо Міністерство зробить щось юридично для захисту вчителя, то ще буде великою проблемою довести хамську поведінку учня та його батьків... |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Субота, 2009-09-19, 2:05 PM | Повідомлення # 6 |
Admin
|
| Страшні речі кажете, ata. Невже так все погано? |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
|
| |
| наташа |
Дата: Субота, 2009-09-19, 2:43 PM | Повідомлення # 7 |
|
Давно тут
|
мне тоже стало жутко, значит у нас еще можно радоваться! А вот вчера захожу на родит.собрание в 7 классе,а родители мне говорят- исключите ЕГО из школы, сам пацан паршивец,а мы начали маме его говорить,а мать встала, послала всех пик,пик,пик.пик,обозвала драными козами,хлопнула дверью и ушла с собрания. Я отвечаю,что исключить мы не можем и НИЧЕГО сделать не можем, вот так его мама разговаривает и с учителями. Ну люди.которые нормальные ужаснулись.Вот! Ольга. Крым |
у нас все получится
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Субота, 2009-09-19, 6:58 PM | Повідомлення # 8 |
Admin
|
Я вважаю, що треба ввести виключення зі шкіл. В Америці покарання - тимчасовий недопуск дітей до навчання в школі. А виключення - це ганьба, яка може зіпсувати взагалі все життя. |
|
|
|
| |
| наташа |
Дата: Субота, 2009-09-19, 7:10 PM | Повідомлення # 9 |
|
Давно тут
|
| О класс! по крайней мере,даже если этим не пользоваться, то прописать для порядка и то следует. В настоящее время нет никакой управы на родителей и детей. Это тоже перегиб. Ольга.Крым |
у нас все получится
|
|
|
| |
| alena_kom |
Дата: Понеділок, 2009-09-21, 0:50 AM | Повідомлення # 10 |
Трохи затримався
|
| Абсолютна згодна з тимчасовим виключенням. Та й МОН потрібно не лише рекомендації розробляти, а й юридично захистити вчителя (звісно через прийняття Верховною радою відповідних законів). Але і відповідальність закладів теж не відкидаю. Байдужість - страшна річ. Думаю, що вона і породила такі страшні ситуації. Звісно не лише вчительська, а взагалі людська. |
Олена Комаренко, група УНЗ-08-Б1
|
|
|
| |
| Nadiyka |
Дата: Вівторок, 2009-09-22, 0:25 AM | Повідомлення # 11 |
|
Завітав
|
| Мені здається, що батьки й учні так ставляться до вчителя, як він сам до себе ставиться. Вчитель, який себе поважає, завжди пам'ятатиме, що найголовніше в його роботі. Вчитель - наставник, який своїм прикладом може повести за собою, а не той, хто п'є пиво після уроків з десятикласниками. Надія Стойкова УНЗ -08-Б-3 |
|
|
|
| |
| filippovazoya |
Дата: П`ятниця, 2009-10-16, 10:12 AM | Повідомлення # 12 |
|
Трохи затримався
|
Вчитель немає права скривдити дитину ні словом, ні фізично. А дитина? У Донецькій області мама з сестрою побили вчителя за те, що вона викликала їх до школи через пропуски дитини. Що тепер? Завідувач відділу освіти сказала, що потрібно вчителям виважено розмовляти з батьками. Я не думаю, що вчителі не розуміють, як треба спілкуватися з батьками, як навчати та виховувати дітей. Хто захистить вчителя, яким законом від сучасного учня, сучасного батька? |
|
|
|
| |
| Lyubimtchik24 |
Дата: П`ятниця, 2009-10-16, 3:28 PM | Повідомлення # 13 |
Зачепився
|
В освітньому процесі усі мають бути в рівних правах. На кожну дію треба протидію. Учитель на сьогодні БЕЗПРАВНИЙ, але якщо він на своєму місці, то проблем не буде. Учителям треба надати недоторканість, як депутатам. ВИКЛЮЧИТИ ДИТИНУ ЗІ ШКОЛИ? А КУДИ ВОНА ПІДЕ? чИМ БУДЕ ЗАЙМАТИСЯ? ЦЕ ПОРУШЕННЯ ПРАВА НА ЗДОБУТТЯ ОСВІТИ. ТРЕБА ПРОСТО ЗАХИСТИТИ ВЧИТЕЛЯ. ШТРАФИ ВВЕСТИ ЗА МОРАЛЬНУ ОБРАЗУ ВЧИТЕЛЯ ТА ЙОГО ПРИНИЖЕННЯ, ТЮРЕМНЕ УВ'ЯЗНЕННЯ ЗА ЗАВДАННЯ ЙОМУ ТІЛЕСНИХ УШКОДЖЕНЬ. І ОБОВ'ЯЗКОВО, ЩОБ БУВ МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ !!! ТОДІ ВСІ ВСЕ ЗРОЗУМІЮТЬ. НАКАЖУТЬ КІЛЬКОХ, НАДАДУТЬ СПРАВАМ РОЗГОЛОСУ - І БУДЕ ТИШИНА, НІХТО НІКОГО ЧІПАТИ НЕ БУДЕ. ДІТИ ПРИСЯДУТЬ РАЗОМ ІЗ БАТЬКАМИ - КОМУ БУДЕ ОХОТА ВИКЛАДАТИ ЗА НЕОБЕРЕЖНІ СЛОВА КРУГЛЕНЬКУ СУМУ??? |
|
|
|
| |
| pedrada |
Дата: Субота, 2009-10-17, 9:48 PM | Повідомлення # 14 |
Admin
|
Quote (Lyubimtchik24) ТЮРЕМНЕ УВ'ЯЗНЕННЯ ЗА ЗАВДАННЯ ЙОМУ ТІЛЕСНИХ УШКОДЖЕНЬ. І ОБОВ'ЯЗКОВО, ЩОБ БУВ МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ !!! Звісно, розбиратися треба в кожному конкретному випадку. Як і в цьому випадку. Бувають різні вчителі. Деякі вчителі своєю неадекватністю можуть самі провокувати такі дії, якщо батько або учень теж неадекватний. Я бачила цю новину по телевізору. Обурена. Можливо, Ви праві, Любимчику, треба, як в розвинутих країнах - за завдання шкоди, наприклад, поліцейському чи його родині - посилене покарання та посилене розслідування. Давайте напишемо від педради листа тому управлінню, що не підтримало вчителя? |
|
|
|
| |
| Lyubimtchik24 |
Дата: Понеділок, 2009-10-19, 9:30 AM | Повідомлення # 15 |
Зачепився
|
| pedrada, Давайте, навіть із солідарності до вчителя. Добре було б, щоб оприлюднили відгуки учнів, вчителів, батьків, колективу про цього вчителя. Тоді б і картина стала зрозумілішою. |
|
|
|
| |
Украинская Баннерная
Сеть
|

|