Середа, 2025-06-18, 11:24 PM

Зробимо освіту лідером!

Перша незалежна всеукраїнська педрада

· RSS ·
[Останні повідомлення]·[Учасники]·[Правила педради]·[Пошук]

[ | [Реєстрація] [Вхід] <
Коментують читачі блогу інформатизації освіти

Гарячі повідомлення

Секретні безкоштовні матеріали
(тільки для групи FM)

Блог інформатизації освіти
(останні повідомлення з передового фронту)

• Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форуму: pedrada  

Пільги при вступі у ВНЗ у 2009 р.
pedrada Дата: Вівторок, 2009-07-21, 2:24 PM | Повідомлення # 1
Admin
Група: Администраторы
Статус: Offline
Тема виникла стосовно таких новин:

У престижних вузах висока кількість пільговиків

Пільговики та переможці олімпіад "забронювали" собі бюджетні місця на престижних факультетах, а всі інші стоять у величезних чергах

У мене сталася розмова із моїм сусідом. Його донька в цьому році вступає до ВНЗ. Дівчинка - відмінниця.
Не медалистка, але середній бал атестату 10,3 бали. ЗНО підтвердило повністю її результати. (189 б. з математики та 190 з укр.м.)
Подала документи на 7 різних факультетів, на математичні спеціальності.

І на жодному факультеті вона не проходить на бюджет.
Коли ми з батьком ретельно переглянули списки на www.vstup.info, виявили, що всі бюджетні місця займають ті, хто в графі "поза конкурсом" та пільговики.
Якщо ця дитина не проходить на бюджет, то що говорити про тих, хто має нижчі результати, але є також здібним та підготовленим?

ОТЖЕ, система пільг, на мій погляд себе скомпрометувала повністю, вона мусить бути змінена!

Моя пропозиція: відмінити пільги зовсім.
А Ваша?

Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже?
А якщо скажемо - не всім подобається.
Все не може подобатися всім.

Олена Єльникова

pedrada Дата: Вівторок, 2009-07-21, 2:31 PM | Повідомлення # 2
Admin
Мій коментар на сторінці новини:

У цивілізованих країнах це вирішувалося зняттям всіх пільг.
Можливо це жорстко, але це так.

Корупція з'їдає систему, як гангрена. При гангрені відтинають кінцівку. Це боляче і призводить до неповноцінності, але це рятує життя. Якщо система пронизана корупцією так, що вже не може нормально існувати все суспільство - необхідно зняти всі підстави для корупції.
Як це не боляче, а все ж без ПОВНОЇ відміни всіх пільг не обійтися!

Коментар користувача yanell47

Я вже додала свою думку щодо медалистів. А для цього повідомлення - продовжую. Цього року діти, які дійсно вчилися відповідально, сумлінно, які отримали високі бали на ЗНО - не можуть собі дозволити поступити за бюджетною основою через кількість пільговиків. Переможців олімпіад та МАН - одиниці. а вот за довідками - вся решта. І тут дійсно необхідно терміново РЕТЕЛЬНО перевірити правильність цих довідок. Ми всі знаємо, що дітям зараз "приписують" інвалидність, з цими довідками ( а відомо, що багато випадків їх купівлі) подають документи в 10 ВНЗ - звісно, "десь" - пройде. В одному ВНЗ - перевірять, в іншому - пропустять. Наприклад: хто буде з Харківа або Київа їхати, перевіряти довідку в Миколаївську лікарню? Да, я цілком згодна, що хворих дітей ми повинні підтримувати з усіх боків. Але - треба робити тоді обмеження для подачі документівв за пільгами - конкретно, в 1-2 ВНЗ. (Ельвіра НіколенкоУНЗ-08 - Б-1 )

Коментар користувача stef

Оце те, чого всі боялися. Вони подали документи відразу на декілька факультетів, а інші діти дивляться та не знають: чи будуть вони у списках студентів?

Олена Єльникова

pedrada Дата: Вівторок, 2009-07-21, 2:38 PM | Повідомлення # 3
Admin
Так! Я забула! Мій сусід (я про нього писала у першому пості) сьогодні пішов платити за контракт. Вони не хочуть чекати, коли закінчиться конкурс.
Він боїться, що коли конкурс завершиться, контрактних місць вже не залишиться. а на бюджет вона все ж не пройде.

Згодна з користувачкою stef, яка написала на сторінці новини:

Оце те, чого я і боялася! Заброньовані всі місця пільговиками. Інші подивляться - та не стануть подавати чи підуть відразу на контракт. А коли місця з'являться: не зможе ж пільговик навчатися відразу на 5-7 факультетах, куди подав, то ці місця займуть блатні.
Я за те, щоб пільги взагалі убрати!

Система дійсно чогось не враховує. Перевіримо, наскільки система освіти дійсно реформується.
Якщо вони на наступний рік змінять щось з цим, то ще є якась надія...

Олена Єльникова

pedrada Дата: Субота, 2009-07-25, 9:57 AM | Повідомлення # 4
Admin
Нова стаття на цю тему: У вузи по-новому: хабарі вищі, схеми складніші

Олена Єльникова

911 Дата: Субота, 2009-07-25, 10:02 AM | Повідомлення # 5
Трохи затримався
Група: Проверенные
Ничего не выйдет с этими нововведениями. Придумали ЗНО, что еще? все только добавляет коррупцию. За взятки всегда можно было поступить и можно будет.
Но такого как сейчас не было никогда - чтоб без инвалидности невозможно было поступить вообще!
Радует только, что хоть врачи тоже смогли подзаработать.

oleksandr Дата: Субота, 2009-07-25, 10:13 AM | Повідомлення # 6
Трохи затримався
Група: Пользователи
Я думаю, що це явище як раз свідчить про те, що це єдина лазейка, що залишилася.
На наступний рік зроблять щось із пільгами.
Я впевнений. Інакше не може бути.
Адже працює ця система в Європі та інших цивілізованих країнах!

911 Дата: Субота, 2009-07-25, 10:21 AM | Повідомлення # 7
Трохи затримався
В цивилизованых странах она работает.
У нас НЕ ЦИВИЛИЗОВАННАЯ страна. У нас эта система работать не будет. Славяне по своей природе не могут придерживаться порядка и украинцы не могут не врать и не брать взяток

stef Дата: Субота, 2009-07-25, 10:28 AM | Повідомлення # 8
Давно тут
Quote (911)
Славяне по своей природе не могут придерживаться порядка и украинцы не могут не врать и не брать взяток

911, А Ви впевнені, що українці дійсно "недоделаные" , або не такі як усі, в гіршому розумінні?
Ви впевнені, що бути чесними, порядними, створити правову державу для українців - не можливо? Це внаслідок чого, вибачте? Внаслідок недоумкуватості?
Чи це нація, яка нижче за інших? Щось пахне тим, що одна нація нижче за інших.

А про слав'ян розкажіть полякам, чехам, словакам, які вже в Євросоюзі і подолали наслідки радянського "чесного" минулого

Стефанія Б, директор прикарпатської школи
випускниця п.Олени 2007 року

pedrada Дата: Неділя, 2009-08-02, 9:41 AM | Повідомлення # 9
Admin
Якщо впораються з цією проблемою на наступний рік, то вважатимемо що перемогли.
Все ж було б менше проблем, якби пільговиків не було. Вища освіта є обов'язковою?
Навіщо пільги?
Здібний учень і без пільг вступить. мало таких прикладів?

А якщо пільговик, який ледь набрав 125 балів випереджає того, хто отримав 190 на ЗНО - це справедливо?
Це мій коментар на сторінці новини До міністерства освіти і науки приходять скарги

Олена Єльникова

alena_kom Дата: Неділя, 2009-08-02, 4:16 PM | Повідомлення # 10
Трохи затримався
Цілком згодна з тим, що пільги потрібно відмінити. Хоча не дивлячись на величезну кількість пільговиків моїм випускникам вдалося вступити на бюджет в цьому році. Я думаю, що за ЗНО майбутнє. А після такої вступної компанії як в цьому році, я думаю, що пільги скасують. В ним не зацікавлені і вузи. Кожному престижному факультету теж потрібні розумні студенти.

Олена Комаренко, група УНЗ-08-Б1

Larisa Дата: Вівторок, 2009-08-18, 1:38 AM | Повідомлення # 11
Завітав
Складається враження, що у ВУЗи беруть не за знаннями... Тому я цілком підтриую думку, що пільги повинні скасувати. Коли прокуратура хотіла виявити, чи дійсно всі довідки є дійсними - батьки підняли скандал, що це принижує і так скривджених дітей. Але якщо довідки дійсні, то чого боятися. Значить все таки "довідки" - це зелене світло у ВУЗи.
А ми, українці, ще зможемо побудувати сильну державу, адже скільки хороших і розумних у нас є учнів. Головне, щоб їм нічого не перешкоджало у здобутті якісної освіти.

Лариса Дика, УНЗ-08-Б1

pedrada Дата: Середа, 2009-08-19, 12:56 PM | Повідомлення # 12
Admin
Дійсно, боляче дивитися, що найкращі місця зайняті пільговиками, а талановиті діти платять за навчання.
Здається, на наступний рік домовилися зробити квоту на пільговиків у 25%.
Тобто, якщо на спеціальність 40 місць, то пільговиків буде прийнято лише 10.
На мій погляд, теж не вихід. Бо тоді виходить, що у пільговиків буде своя черга.
Тоді як це?
Дитина, яка працювала все своє життя та заробила своєю спиною оцінки, має менше шансів на 25% ?

Мені здається, що пільги - це щось дискримінаційне взагалі.
Чому у одних менше прав, ніж у інших?
Чому одному треба більше 400 балів для вступу ( і те не гарантовано), а інший поза чергою отримає місце за 125 балів?
І це при тому, що вища освіта не є обов'язковою.

Як показує досвід, більшість цих дітей не мають навичок наполегливо працювати і пристосовуватися до ритму навчання у ВНЗ та багато з них відраховуються.
Отже - місце змарновано. А хтось більш підготовлений - не пройшов.

Отже, я за повне скасування пільг.
Якщо дитина талановита - вона здасть ЗНО на відмінно та пройде по конкурсу, не залежно від наявності пільг.
А причини, які називають депутати: не було гарних вчителів, бо в селі (та такого багато)...

Але ж знаєте, та дитина, що готова до вступу та не втупила із-за цього, не хоче слухати причину того, що на його місці вкрай обездолена людина чи інвалід. І не повинна. Вона повинна втупити, якщо заслуговує.
Отже виходить - дискримінація чистої води.

А якщо ще згадати куплені довідки, то виходить, що дискримінація ще й по матеріальній ознаці.

Олена Єльникова

Natalka Дата: Середа, 2009-08-26, 9:54 PM | Повідомлення # 13
Завітав
Група: Пользователи
Я також прихильниця повного скасування пільг під час вступу до ВУЗів. Гадаю, що і викладачі скоро це зрозуміють. Нещодавно спілкувалась із завідувачем кафедри, професором одного із університетів нашої області. Скаржиться, що немає з ким працювати. У нас багато розумних дітей!!!! Спільними зусиллями маємо зробити так, щоб вони могли вільно вступати до вузів завдяки знанням.

Наталія

larisa_mp71 Дата: Середа, 2009-08-26, 10:29 PM | Повідомлення # 14
Трохи затримався
На мою думку пільги при вступі у ВНЗ найближчим часом ніхто не відмінить.
Було б добре якби на пільги зверталась би увага при однаковій кількості балів ЗНО.

Лариса Пекарська

stef Дата: Четвер, 2009-08-27, 4:44 PM | Повідомлення # 15
Давно тут
Найближчим часом, можливо і ні.
Народ до цього не готовий.
Звик за радянські часи, що хтось один "саміший" за іншого.
Ми можемо багато зараз придумати покращень, але факт єфактом.
Поки пільги комусь потрібні (а це лазейка) вони не відміняться.
Чула у виступі міністра - каже. що пільги відміняти має Верховна Рада, а вона цього не зробить.
Там, напевно, одні сироти сидять. :D

Стефанія Б, директор прикарпатської школи
випускниця п.Олени 2007 року

Повідомлення відредаговано stef - Четвер, 2009-08-27, 5:21 PM

• Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Украинская Баннерная Сеть

Журнал

Заработай на своем сайте