Про чиновників, ступінь інформатизації педагогів та інше...
| |
pedrada |
Дата: П`ятниця, 2009-03-13, 7:17 AM | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Администраторы
Статус: Offline
|
Тема є продовженням розмови, що почалася на сторінці учнів і батьків: http://pedrada.at.ua/forum/20-10-1 Quote 2. Привлечь больше ресурсов сюда - людей из мин образования, специалистов и т.п., чтобы форум стал разносторонне информативным. Прошу висловлюватися, якщо є що сказати |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
| |
pedrada |
Дата: П`ятниця, 2009-03-13, 7:18 AM | Повідомлення # 2 |
Admin
|
Статистики цього форуму повністю відображає загальний рівень інформатизації педагогів, нажаль. А представників міністерства навіщо запрошувати? Ви багато чиновників взагалі бачили за комп'ютером? У мене на курсах на минулому тижні на занятті одна з чиновниць від освіти образилася: "Ну от! Тепер я буду готуватися в секретарки!" Це коли я їх запросила до комп'ютерного класу на заняття. Взагалі моє ставлення до чиновників однозначне, я детально його висловила на сторінці: http://olena.at.ua/blog/2008-03-07-23 Тому я не поспішаю: коли педагогам набриднуть коментарі дітей про їхню відсталість, вони прийдуть в мережу і будуть спілкуватися. |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
| |
Nila |
Дата: Субота, 2009-03-21, 1:09 AM | Повідомлення # 3 |
Завітав
Група: Проверенные
|
На правах чиновника районного рівня, хочу заперечити. Не всі чиновники однакові. З комп'ютером обізнана досить давно, як і мої колеги. Наш відділ комп'ютеризований. Переважну кількість інформації друкуємо самі. Педагоги виконують свої обовязки відповідно до програм, затверджених МОН України, де не завжди передбачено використання комп'ютерних технологій. А про надмірну "всеобізнаність" сучасних дітей взагалі коментарі лишні. |
УНЗ Б-08-1
|
|
| |
Zoya |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:06 PM | Повідомлення # 4 |
Завітав
Група: Пользователи
|
Читаючи повідомлення хочеться сказати тільки одне: як завжди у школі були, є та будуть вчителі (за покликом) та шкраби (скорочено з рос.мови школьные работники), або урокодавці!!!!! |
|
|
| |
pedrada |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:09 PM | Повідомлення # 5 |
Admin
|
Так, певно є і такі і такі. Проте, як шановний пан neron сказав, що активність форуму не велика. Я не бачила більш активнішого педагогічного форуму в Україні. (Хто знає - покажіть) Взагалом середній рівень педагогів залишається нижче за середній набагато. Думаю, що з усіх галузей, де працюють люди з вищею освітою (не розглядаю робітничі) педагоги - найвідсталіші. НАЖАЛЬ І це на всьому постсовєтському просторі. Почитайте коментар на ролік про Net Школу: http://www.youtube.com/watch?v=ieHaHV0BP-8 Це якійсь румунський хлопець написав Крім того, спілкувалася з педагогами-поляками. Вони кажуть: у них не стоїть питання навчання вчителів комп'ютеру та ІКТ технологіям. Всі володіють. Це питання в них відпало років з 5 тому. |
|
|
| |
karolina |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:17 PM | Повідомлення # 6 |
Трохи затримався
|
|
|
| |
Zoya |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:20 PM | Повідомлення # 7 |
Завітав
|
Про "учнеплющики" перший раз чую, але як влучно сказано! Пані Олено, форум Вашого сайту є популярним серед працівників освіти, особливо заступників директорів. Це я можу сказати відверто. Може вони не завжди пишуть, але дуже емоційно обговорюють питання, які тут висвітлюються!!!!!!! перегляд деяких тем становить більше 1000 (наприклад особистісне-орієнтоване - 5917 переглядів!!!!!!! Шокированный) |
|
|
| |
karolina |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:22 PM | Повідомлення # 8 |
Трохи затримався
|
Дякую, пані Зоя, за інформацію! А чого писати не хочуть? Тут же можна під ніком зареєструватися... Цікаво, як вони обговорюють. певно, не погоджуються, сперечаються? Додано (2009-03-21, 5:22 Pm) --------------------------------------------- Мої завучі (три) не дуже хочуть писати у форумі. Тільки недавно я зрозуміла, що вони просто не знають як це робити, а спитати стісняються |
|
|
| |
Zoya |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:24 PM | Повідомлення # 9 |
Завітав
|
А не пишуть.... Я вважаю, що це питання володіння ними ІКТ..... |
|
|
| |
pedrada |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:26 PM | Повідомлення # 10 |
Admin
|
ТАК, я теж думаю, пані Зоя та пані karoll що все питання спирається на банальне невміння працювати і писати в форумах та, що не додає оптимізму і надії на вихід - не вміння визнавати публічно, що чогось не знають. А звідси - немає сил спитати. А учнів іншому навчають  |
|
|
| |
pedrada |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:28 PM | Повідомлення # 11 |
Admin
|
Ви мене надихнули: на наступному занятті приведу заступників (чи директорів? не знаю хто буде) на гілки цього форуму та запишу обговорення на відео чи диктофон. Оприлюдню. Пані Зоя, може і Ви так зробите? Думки заступників, як і думки директорів з питань, що тут освітлюються дуже цікаві. Причому цікаві всім, не тільки нам. Може щось зрушимо, нарешті. Перше, що треба зрушити, на мій погляд - це РОЗУМІННЯ ВЧИТЕЛЯМИ та керівниками, що чогось сьогодні НЕ ЗНАТИ - це не соромно! Бо всього знати не можна. Не треба боятися вчитися. |
|
|
| |
[neron] |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:32 PM | Повідомлення # 12 |
Завітав
|
Что я могу сказать по поводу этой словесной каши... 1. Многие из учителей пожилые люди, и их возможности к самообучению иссякли еще в середине 90-х, а в те годы компьютерные технологии на постсоветском пространстве внедрялись медленно, соответственно они не получили возможности войти в мир IT. 2. Половина современных преподавателей Украины не может себе позволить обзавестись необходимым комплектом (ПК+Скоростной доступ в Интернет) по таким причинам как: - Низкая оплата труда педагогов. - Недоступность технологий в периферийных районах областей. 3. Замедленная информатизация общества и рождение различных мифов не позволяют 60% людей старше 45 лет вникнуть в коммуникационные возможности сети. 4. Да есть преподаватели, которые "насилуют" психику детей, но это не из-за недостатка знаний, а из-за недостатка профессиональной этичности. Большинство из них используют эмоциональный подход к своей работе. Что могу сказать о чиновниках: Из-за этих имбецилов прогресс в стране стоит на месте. Это вечная проблема земли славянской. Перефразируя Гоголя, скажу: "Украину погубят идиоты и чиновники". С ув. [neron]  |
|
|
| |
pedrada |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:34 PM | Повідомлення # 13 |
Admin
|
Дякую, пане neron Але думаю, що Ви занадто поблажливі до них. Уявіть собі лікаря, який каже: мені за 60, у мене немає навичок читати про нові методи лікування, нема за що купити обладнання і зарплата низька, щоб іти на курси. Тому я вже допрацюю за допомогою методів лікування 30-річної давнини, а ті, що прийдуть після мене - нехай вас лікують за новими методами. Що б Ви сказали? Вони ж вчать наших дітей! Ніяких подібних виправдань не повинно бути. Не можеш освоїти це - на пенсію. Вони застаріли вже років на 10 (якщо, як Ви кажете із середини 90-х перестали рости професійно? Що ж ми вчителів жаліємо, а дітей ні? Вчитель піде на пенсію, дитина в життя. Невже їм самим не видно, що так вони випускають в життя заздалегідь застарілих людей! Невже нормально сплять після цього? Зрозуміло, що поки в школі не вистачає кадрів - то на це керівники закривають очі. Але вони не повинні називатися вчителями вищої категорії! В Києві, доречі, керівники шкіл це вносять в обов'язковий пункт атестації. Та Ви знаєте що? Вони настільки швидко це опановують! І куди дівається нездатність? |
|
|
| |
karolina |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:39 PM | Повідомлення # 14 |
Трохи затримався
|
Quote Невже їм самим не видно, що так вони випускають в життя заздалегідь застарілих людей! Я б сказала - випускають те, що вже нікому в світі не потрібне. З переконаннями і цінностями, що вже застаріли років на 20. Згодна про атестацію. Я у себе думаю ввести з наступного року таку вимогу. Мені наші молоді вчителі пропонували. |
|
|
| |
Ольга |
Дата: Субота, 2009-03-21, 5:43 PM | Повідомлення # 15 |
Завітав
|
Очень больной вопрос о категории, высшая она ,конечно, у многих учителей старшего поколения, а они выработались, а уходить не хотят, если человек одинокий,ну как на пенсию жить,но ведь и делать ничего нового не хотят. У нас в этом году сняли высшую категорию при стаже 39 лет, теперь ни со мной ни с завучем не разговаривает, а сразу кричала: да уйду я ,уйду...помолчала и добавила -через год!! |
|
|
| |
Украинская Баннерная
Сеть
|

|