Продовження теми "Я обурений" Сьогодні мене звинуватили у тому, що я змушую студентів платити гроші на своєму навчальному сайті і навіть вимагають вжити заходів.
Поясню про суть справи
В темі № 1 студентам пропонується вивчити як працює система електронних платежів Web Money. Дивіться детальніше на сторінці теми.
Там же можна скачати ці завдання, щоб переконатися.
Оскільки використання цієї системи - суто практичні, то пропонується вивчити це на практиці, при виконанні вправ та практичної роботи отримати необхідні знання та навички.
WebMoney це - платіжна система, то пропонується створити свій рахунок в системі, покласти на нього 50 грн. (от де вони очі затьмарили!) - це вправа 1 і 2. А в третій вправі пропонується зняти ці гроші з рахунку в свою (не мою!) кишеню.
В практичній роботі пропонується купити поповнення для СВОГО (студента, а не мого!) мобільного телефону (на будь-яку суму, від 10 грн.) та купити електронну книжку, вартістю 4 грн.
Для того, щоб студенти це могли виконати без ризику втрати грошей, я зробила свою сторінку, де виклала цю книжку і поповнення. Отже, на рахунку сайту залишаються щось біля 2-х грн., які я пропоную повернути студенту ще на лекції.
Решта з 50 грн. повертається до студента.
Отже, жодної вимоги щодо оплати мені грошей, або інших здирань немає.
Якщо це здирання - то я чогось не зрозуміла.
А взагалі: для студентів я зробила 2 сайти, які підтримую за власний рахунок.
На сайтах розміщена навчальна інформація, бібліотека підручників, які можна скачати та інтерактивні сторінки для спілкування.
Більшість студентів вдячні за це. Та спілкуються там вже не один рік і не одне покоління студентів. Спілкуються, обмінюючись навчальною та організаційною інформацією.
Отже, враховуючи, що
1. Є багато студентів, які прийшли до факультету не навчатися, а отримати диплом за скачані з інету дипломи і реферати
2.Для досягнення своєї мети - тих викладачів, які посміли вимагати виконання практичних завдань - легко можна зараз наклепом зняти та задати їм не аби якого стусана, враховуючи, що вони - найкраща мішень для боротьби з корупцією.
Я мушу захищатися!
Я вирішила зробити таке:
1. Не вимагати обов'язкового виконання теми № 1 практично. Дозволити на заліку чи екзамені детально розповісти мені її теоретично. Кожну вправу і практичну показати.
2. Всі лекції, заняття, екзамени, заліки, зарахування контрольних робіт (робочих зошитів) відбуватиметься під запис відеокамери.
Запис опитування кожного студента окремо!
3. Всі відеозаписи екзаменів та заліків, кожного студента, викладати на сайт www.youtube.com та на всі свої сайти для загального перегляду.
Все прозоро, все видно і ніхто ні до кого не буде мати жодної претензії.