Quote (sweet)
Штрафы будут выписать в любом случае и от тех денег, которые распределяются на школу останентся пшик.
Не факт. Одне діло виписати штраф організації (бухгалтерії) з таким обігом коштів, як в районі і школі - з обігом коштів, на який смішно дивитися.
Не думаю, що податкову це зацікавить.
До того ж, кожен штраф можна оскаржити. Тільки при згадуванні про це інспектору, як правило, вони замислюються і вже не поспішають зі штрафами.
Крім того, можна просто вчасно питати інспектора, не пожалкуючи часу на зайвий візит (на початку). Тобто створити репутацію: я платити хочу, я навчуся, а Ви будьте поблажливі. Але якщо щось - я оскаржу.
А брати штраф зі школи - не думаю. Є підстави так думати.
Quote (sweet)
Прекрасный способ поставить всех своих - и убрать неподходящих по партийным соображениям
Хіба нашим треба привід поставити своїх по партійних міркуваннях?
Якщо схочуть - привід буде і без цього.
Quote (sweet)
директора школ не имеют экономического образования.
Але ж мають вищу. Навчаться. Якщо люди (підприємці) і без вищої освіти з цим пораються - директори шкіл (освічені та з величезною ерудицією) - точно впораються.
Але це дасть багато ступенів свободи дійсно стати менеджером, а не тільки називатися ним.
Жодне підприємство не буде ефективним, якщо рішення приймає один, а фінансами розпоряджається інший - це основи менеджменту.