Зовнішнє тестування: питання та відповіді; причини та наслід
|
|
pedrada |
Дата: Субота, 2009-02-21, 1:20 PM | Повідомлення # 1 |
Admin
Група: Администраторы
Статус: Offline
|
Постійно чую:нікому не зрозуміла система тестування. Навіщо вона? Це суцільний жах. Навіть, бачила питання і вимоги до Президента: скасуйте це божевілля! Чула інтерв'ю декана поважного ВНЗ і дуже престижного факультету: що тести не замінять живого спілкування. Мовляв, є талановиті діти, які не вміють висловити свою думку. Від батьків чула таке: бідна дитина буде мати стрес, буде писати серед незнайомих вчителів, які не підтримають... Що скажете? :) |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
| |
pedrada |
Дата: Вівторок, 2010-01-26, 5:58 PM | Повідомлення # 76 |
Admin
|
Я можу зрозуміти батьків та випускників: вони банально хвилюються за тести і власні успіхи у вступній кампанії. А педагогам треба все ж замислитися і не робити висновків з пліток. Для освіченої людини перш за все має грати здоровий глузд та факти. Бо інакше цією людиною легко маніпулювати. Збреши чогось , тільки логічно - і людина твоя. питання політичне. Знаємо, що одна політ сила хоче відмінити ті маленькі кроки, які українська освіта зробила в напрямку цивілізації. От тому воно і збуджує зараз освітян. Освітяне! Ми від початку мудріші! Не втягуйтеся в це. Зовнішнє тестування - це те, що дійсно нас здатне вилікувати від корупції і несправедливості під час вступу до Вишів. Мова йдеться про наших дітей. Ставки великі. А свого сина теж відправляю вчитися за кордон. На це працює вся сім'я. Не шаріємось. Бо живемо у вільній країні. І маємо право допомогти дітям вчитися там, де вони хочуть. Доречі, ЗНО для цього він писав. А атестат наш там визнаЮть. Тільки перекласти треба. А от якщо все повідміняємо - то поїхати вчитися за кордон буде ще важкіше, бо треба буде підтверджувати атестат. Поки цьому заважають лише гроші - там жити дорого. А якщо повідміняють, то буде заважати ще й це. І де перспектива? Ціна питання - наші діти. Завелика ціна, як на мене. |
Якщо ми мовчатимемо - то хто про все це скаже? А якщо скажемо - не всім подобається. Все не може подобатися всім. Олена Єльникова
|
|
| |
stefany |
Дата: Вівторок, 2010-01-26, 6:09 PM | Повідомлення # 77 |
Зачепився
Група: Проверенные
|
Я не зрозуміла, чого треба шарітися, якщо дитина вчиться за кордоном? Пані Олено, Ви про що? Ваша дитина талановита. Звісно тут йому буде важко, хоча і там можливо, буде не легше. А ЗНО дійсно хороша задумка. Треба тільки довести її до кінця. В нас саме з цим завжди проблема. Я тільки не розумію. в чому ж зміни? В тому, щоб повернутися назад до такого ступеню, що відміити все передове, що вже зроблено? |
Стефанія Білик директор прикарпатської школи випускниця пані Олени 2007 р.
|
|
| |
Lyubimtchik24 |
Дата: Середа, 2010-01-27, 8:49 AM | Повідомлення # 78 |
Зачепився
|
pedrada, Доброго дня, Олено Вікторівно! Цілком погоджуюсь із Вашими словами. Наші люди звикли до пліток. Щось не знають - додумають, передадуть з уст в уста, подискутують біля хат, і видадуть, як найнезаперечніший логічний факт - саме так народжувалася усна народна творчість, але творити плітки про ЗНО, то треба знати насамперед, як це все працює. І цих, хто надто багато балакає, - треба першими залучати сюди, а саме - до перевірки робіт. Тоді добре будуть думати, що говорити. І хай Ваш син їде вчитися за кордон - це абсолютно нормально. Діяльність наших ВНЗ, якість освіти, який вони дають, - це питання залишається відкритим для багатьох вишів. Скоро їх стільки не буде... Сподіваюсь, що досвід сусідньої Польші ми переймемо у цьому плані. |
|
|
| |
Lyubimtchik24 |
Дата: Середа, 2010-01-27, 8:53 AM | Повідомлення # 79 |
Зачепився
|
Я "ЗА" фонд !!! Цього року учаснка ЗНО ВІДРАЗУ видаємо сертифікати !!! І результати вони САМІ будуть видруковувати з персональних скриньок і нести до ВУЗів. |
|
|
| |
pedrada |
Дата: Субота, 2010-01-30, 8:30 PM | Повідомлення # 80 |
Admin
|
Щойно додала пост в блог статтю про зовнішнє тестування. Дякувати не знаю кому (але точно не Богу, бо Він би зробив все як слід і з першого разу!) - знов піднімається питання про відміну ЗНО. Як вже все це набридло: Зовнішнє тестування буде... |
|
|
| |
Lyubimtchik24 |
Дата: Неділя, 2010-01-31, 3:07 PM | Повідомлення # 81 |
Зачепився
|
Буде, Олено Вікторівно. Звісно ж, що буде. Куди ж воно від нас подінеться !!! |
|
|
| |
pedrada |
Дата: П`ятниця, 2010-02-19, 12:51 PM | Повідомлення # 82 |
Admin
|
Насправді я у всіх цих сперечаннях про корумпованість ЗНО бачу просте НЕБАЖАННЯ населення жодних реформ. Про це свідчить також і вибір українців на президентських виборах. Я впевнена, що всі негаразди з ЗНО на сьогодні можна віднести до двох причин: - до недосконалості системи освіти взагалі та недосвідченості освітян в цьому питання - супротиву корумпованої системи прийому до ВНЗ. Саме це народило проблему фіктивних довідок в минулому році. Докази? 1. Кращої, найменш корумпованої системи, ніж ЗНО в світі НЕ ВИГАДАЛИ. Живуть країни та люди краще за нас набагато. Якщо живуть краще - то корупції менше. А корупція є всюди. 2. Системи ЗНО в Україні НІКОЛИ не було. Вона існує лише декілька років. Вона не може бути досконалою. Її просто треба відпрацювати. Але я точно знаю: якщо нічого не робити - то жодних змін не буде. А якщо робити - то помилки та ляпи НЕМИНУЧІ!! |
|
|
| |
karolina |
Дата: П`ятниця, 2010-02-19, 1:35 PM | Повідомлення # 83 |
Трохи затримався
|
Я б хотіла жити в таких корумпованих країнах, як Франція, Америка чи Британія або Німеччина. В них ЗНО давно і прекрасно існує. Почати б з того, щоб досягти саме такого ступеню корупції, як у них. Тоді б не очолювали список корумпованих країн. Вибачте, але порівнювати корупцію нашої схеми і їхньої якнайменше смішно. |
|
|
| |
stefany |
Дата: Субота, 2010-02-20, 10:46 AM | Повідомлення # 84 |
Зачепився
|
sweet, я думаю, що Ви - чиновник. Від освіти чи ні - все однаково Вони живуть у суцільному корупційному середовищі і все міряють по таких же мірках. P.S. Зрозумійте мене правильно: нічого не маю проти чиновників. Маю проти системи їх панування |
Стефанія Білик директор прикарпатської школи випускниця пані Олени 2007 р.
Повідомлення відредаговано stefany - Субота, 2010-02-20, 11:08 AM
|
|
| |
Василь |
Дата: Субота, 2010-02-20, 9:35 PM | Повідомлення # 85 |
Завсідник
|
Люди і на сонці знайшли плями. Завжди будуть ті, хто чимось не задоволений. |
|
|
| |
tania-okhrim |
Дата: Субота, 2010-02-20, 10:52 PM | Повідомлення # 86 |
Завітав
Група: Пользователи
|
Дуже добре, що зовнішнє тестування і державна підсумкова атестація розведені у часі. А чи є доцільним зовнішнє тестування з української мови доповнювати українською літературою: не всім абітурієнтам українська література потрібна у такому обсязі. Я вважаю, що українська мова потрібна всім, значить перевіряти потрібно грамотність. |
|
|
| |
Lyubimtchik24 |
Дата: Неділя, 2010-02-21, 10:05 AM | Повідомлення # 87 |
Зачепився
|
tania-okhrim, Доброго дня, шановна Таня! Звичайно, що є. Мова - це не тільки слова, це ще й уміння спілкуватися, висловлювати чвою думку, література є своєрідним інтегративним доповненням мови, її багатства. Тому, щоб у повні виявти рівень володіння мовою, потрібно перевірити ще і знання з літератури. Думаю, що з часом, іспит з літератури залишать тільки для тих, хто вступатиме на журналістику, філологію і т. д. Але зараз є потреба апробувати саме такий варіант тестів (мова + література). |
|
|
| |
Irinka |
Дата: Неділя, 2010-02-28, 2:02 PM | Повідомлення # 88 |
Завітав
|
Мені здається, що питання з мови і твір можуть в повному обсязі вісвітлити рівень володіння мовою, а питання з літератури і справді треба виключити з ЗНО. Навіщо дитині, яка йде в технічний Виш треба забивати голову ще й ябмаби на інверсіями? |
|
|
| |
Полина |
Дата: Неділя, 2010-02-28, 6:00 PM | Повідомлення # 89 |
Завітав
|
Хто був у числі організаторів ЗНО зрозумів,що повне дотримання процедури дає можливість чесно заробити шанс до вступу. Всі учасники процесу з розумінням відносились до виконання процедури,а значить всі учні мали рівні шанси і підтвердили 100% свої знання за 11 років навчання. Вважаю,що учні складаючи екзамен з української мови фактично складають два екзамени:мову і літературу.Для більшості з них це непотрібно.А тому це додаткове навантаження на дитину треба зняти. |
|
|
| |
pedrada |
Дата: Понеділок, 2010-03-01, 5:45 AM | Повідомлення # 90 |
Admin
|
Я думаю, що це пережиток минулого. Хтось там колись не розумів різницю між цими предметами. Від свого навчання в школі пам'ятаю, що мова і література завжди здавалися разом. |
|
|
| |